Indrukwekkend parcoursrecord tijdens Twiskemolenloop

Zaanstad- Afgelopen zondag verschenen meer dan 660 lopers aan de start van de laatste Twiskemolenloop van 2019. Het leek een gladde loop te worden door de koude nacht, maar een waterig zonnetje en een schoongeveegd parcours zorgden voor een optimale loopconditie waardoor er zelfs een parcoursrecord aan diggelen werd gelopen.
Parcoursrecord
Op 10 Engelse mijl (16 kilometer) werd een indrukwekkend parcoursrecord gelopen.
Atlete Saskia van Vugt liep met een tempo van 3:50 minuten per kilometer ruim vijf (!) minuten van het parcoursrecord af. Zij finishte met een tijd van 1:01:36. Ook tweede dame Rosalie Teeuwen dook ruim onder de bestaande parcourstijd uit 2017.
Sportfamilie
De volledige familie Rol verscheen zondag aan de start. Dochter Maartje was het snelste meisje op de 1,5 kilometer. Deze winst haalde zij al eens eerder op de Twiskemolenloop, tijdens de maart-editie van dit jaar. Haar broer Jelle kwam als eerste over de streep op de 3 kilometer. Beiden stonden met hun gewonnen boeket bloemen bij de finish te wachten op hun ouders. Moeder Irene liep de 5 kilometer en vader Marco de 10.
Lopen met hond
Ilse van der Veen uit de Beemster besloot zondag met haar hond Jack aan de start te verschijnen. Jack, een kruising van een bordercollie en boerenfox, had er zin in. Ilse “Hij was enthousiast dus hij hield het tempo hoog. Ik heb nog nooit zó’n snelle 10 kilometer gelopen! Een volgende keer ga ik misschien een langere afstand met hem proberen.”
Losse veter
Gert Brinkman kwam als eerste heer over de finish van de 10 kilometer. “Ik liep eigenlijk gelijk voorop. Ik dacht: het zou leuk zijn als de anderen er overheen komen, dus ik hield even in maar er kwam niks. Toen ben ik voluit gegaan. Ja, mijn veter zat los, maar ik had er geen last van. Ik keek onderweg naar de mist boven het veld, schitterend.”
Uitslagen en foto’s
Alle uitslagen en foto’s kunnen worden teruggevonden op www.twiskemolenloop.nl De volgende Twiskemolenloop is op de prachtige datum 2-2-2020, er kan al worden ingeschreven.
Foto onderschrift: Winnaars Jelle en Maartje Rol (broer en zus) met de pieten bij de finish.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl