Jong AZ verliest in Leeuwarden

Leeuwarden- Jong AZ is er vrijdag niet in geslaagd te stunten bij Cambuur. De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk kwam vroeg op voorsprong via Félix Correia en speelde een prima wedstrijd, maar de koploper stelde orde op zaken: 3-1.
Félix Correia bezorgde Jong AZ een droomstart door in de derde minuut optimaal te profiteren van balverlies bij keeper Sonny Stevens. De Portugees slalomde door de defensie en prikte raak. Cambuur – met AZ-huurling Mees Hoedemakers in de basis – ging hierna direct op zoek naar de gelijkmaker en kreeg twee kansen via Robert Mühren.
Tegengoals
Nadat Correia opnieuw dreigend werd, sloeg Cambuur in korte tijd twee keer toe. Stanley Akoy rondde af op aangeven van oud-AZ’er Mühren, waarna Issa Kallon er na een actie op topsnelheid 2-1 van maakte. De ploeg van trainer Henk de Jong ging met deze voorsprong aan de thee, ook omdat Richonell Margaret uit twee kansen niet tot scoren kwam.
Mühren
Vooral in de tweede helft kwam Jong AZ overtuigend voor de dag, maar ontbrak het in de laatste fase van de aanval vaak aan doortastendheid. Zo bleef het aantal echt gevaarlijke doelpogingen gering in aantal. Een kwartier voor tijd kregen de bezoekers vervolgens het deksel op de neus. Mühren scoorde tegen zijn oude club: 3-1.
Reijnders: ‘Ook trots zijn’
“We trekken hier de tweede helft tegen De Graafschap door, maar vergeten onszelf te belonen”, zei Tijjani Reijnders. “Zowel in het verdedigen als het aanvallen moeten wij meedogenlozer worden. Het is balen om hier te verliezen, maar we zijn ook trots op ons spel tegen de koploper. Als we zo doorgaan, komen de punten uiteindelijk vanzelf.”
Vonk: ‘Op goede weg’
Ook Vonk was positief over het spel. “Na de 0-1 hadden we het moeilijk tegen een dynamisch Cambuur, dat de score snel omboog. Met lef en overtuiging hebben we het ze na rust heel lastig gemaakt. Jammer dat we de trekker niet overhalen, maar de ploeg verdient complimenten voor de manier van spelen. We zijn op de goede weg en zitten heel dicht bij het winnen van wedstrijden, wat ons maandag al op knappe wijze lukte is tegen de nummer twee.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
SC Cambuur – Jong AZ 3-1 (2-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens; Doke Schmidt, Calvin Mac-Intosh, Erik Schouten, David Sambissa; Stanley Akoy, Mees Hoedemakers, Robin Maulun; Mitchel Paulissen (66. Ragnar Oratmangoen), Robert Mühren (85. Delano Ladan), Issa Kallon (80. Alex Bangura).
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Henri Weigelt (62. Joey Jacobs), Justin Bakker, Thijs Oosting; Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni, Kenzo Goudmijn; Félix Correia, Richonell Margaret (58. Richard Sedláček), Tijjani Reijnders.
Scoreverloop: 3. Correia 0-1, 19. Akoy 1-1, 21. Kallon 2-1, 76. Mühren 3-1.
Gele kaarten: Church (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Clay Ruperti.
Toeschouwers: 7.532. Bron: az.nl