Karttalent Dylan Visser pakt eerste grote titel

Genk– Dylan Visser bewees afgelopen weekeinde dat hij bij de allerbeste Nederlandse karters van een nieuwe generatie hoort. De elfjarige jongeling uit Assendelft werd zondag kampioen in de Mini Parilla-klasse. Hoewel hij in het GK4-kampioenschap alleen nog maar in actie hoefde te komen om de titel definitief de zijne te maken, liet hij met twee derde plaatsen zien dat hij zeker niet rustig aan had gedaan.
“Dit voelt heel goed”, was Dylans logische reactie, kort nadat hij in het parc fermé zijn kart had geparkeerd na de derde race. Het was voor hem zijn tweede titel nadat hij eerder al eens de Kart4Fun-competitie had gewonnen. Waarom hij dit seizoen zo sterk was? “Ik ben dit jaar beter gaan rijden en we hadden de spullen nog beter voor elkaar. Ook hebben we veel gereden, ook het NK, het Benelux-kampioenschap, het Europees kampioenschap en het WK. Daar heb ik veel ervaring opgedaan.”
Het was afgelopen weekeinde een opvallende verschijning, zijn kart op het circuit van Genk. Dylan had het chassis beplakt met roze stickers vanwege een weddenschap. “Als ik voor de laatste wedstrijd van het seizoen al kampioen was, zou ik met roze stickers rijden”, legde hij uit met een grote grijns op zijn gezicht. “Ik had 96 punten voorsprong terwijl vandaag maar 90 punten te verdienen waren. Ik kreeg wel veel vragen waarom ik met die roze stickers reed.”
Het GK4-reglement schrijft evenwel voor dat een rijder die voor de laatste ronde van de titelstrijd al onbereikbaar is geworden voor de concurrentie wel die laatste wedstrijd moet deelnemen om de titel daadwerkelijk te kunnen claimen. “Ik wil altijd winnen”, zei Dylan. “Ik blijf gewoon proberen die eerste plek te pakken. Ik had heel graag het seizoen afgesloten door ook vandaag te winnen, maar door technische problemen lukte dat niet.”
Daardoor kwam de talentvolle rijder van topteam TK Racing uiteindelijk tot de achtste, derde en derde plaats in de respectievelijke manches. Het resultaat van zijn eerste manche was overigens uiteindelijk slechts twaalfde omdat hij strafseconden had gekregen. “Dat was jammer, maar het belangrijkste is dat ik kampioen ben geworden. En daar ben ik heel blij mee.”
Voor Dylan, die dit seizoen knap bij de beste 25 van de wereld eindigde tijdens het WK, zit het seizoen er nu op. Dat betekent dat de snelle Noord-Hollander zich volop kan gaan richten op 2020. Dan gaat hij zijn debuut maken in de IAME X30 Junioren-klasse. Hij keek er zondag met vertrouwen naar uit. “Ik denk dat als ik het goed oppak, als ik de kart goed onder de knie krijg, het wel goed komt.”
Vorige week testte hij al een Junior-kart. “Ik vond het veel leuker dan rijden in een Mini Parilla”, zei hij. “Het gaat veel harder, de motor heeft meer tractie en het rijden zelf is leuker.” Hij keek dan ook al reikhalzend uit naar zijn debuut in deze competitieve klasse. “Ik doe niets liever dan racen. Laat het nieuwe seizoen maar komen!”
Dylan Visser bedankt zijn vader en moeder, Kurt Timmermans en de hele crew van TK Racing en iedereen die ervoor heeft gezorgd dat hij het kampioen is geworden.
Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Metaalhandel Robas, Braspenning Timmerwerken, Roan, Fihuma, Control 2000, Stichting De Stam, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Kwastro schilderwerken, de Zinkelarij en opa Visser.
Door: Erwin Blatter Foto: Bas Kaligis
Foto onderschrift: Dylan Visser blij met het kampioenschap karting

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl