(S)Cool on Wheels bezoekt OBS De Spiegel

Zaanstad- De groep 8 leerlingen van OBS De Spiegel in Zaandam krijgen vrijdag 29 november een clinic van (S)Cool on Wheels. Dit voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport met als thema ‘Leven en sporten met een handicap’ wordt mogelijk gemaakt door Sportbedrijf Zaanstad.
Clinic (S)Cool on Wheels
(S)Cool on Wheels is project voor kinderen in het basisonderwijs dat bestaat uit een interactief theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal. In de klas kunnen de kinderen aan de hand van filmpjes over het dagelijks leven van mensen met een handicap vragen stellen aan John van der Meer, de docent (S)Cool on Wheels. Op speelse en interactieve wijze leren de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren, om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. Ook leren zij welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan.
Na het theoriegedeelte gaan de kinderen zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. De kinderen gaan in de gymzaal rolstoel rijden en rolstoelbasketballen. Sandra Donker leerkracht groep 8, OBS De Spiegel: “Wij vinden het heel belangrijk dat onze kinderen leren hoe het is om te leven en te sporten met een beperking en dat er heel veel mogelijk is, ook al heb je een beperking.”
Docent John van der Meer
John van der Meer is docent met een PABO en CIOS-opleiding. In september 1996 heeft hij door een auto-ongeluk een dwarslaesie opgelopen. Na een lange revalidatie en veel sporten kan John weer lesgeven. Dit doet hij onder andere voor Fonds Gehandicaptensport tijdens het voorlichtingsproject (S)cool on Wheels.
Deze clinic wordt mogelijk gemaakt door Sportbedrijf Zaanstad: “Sportbedrijf Zaanstad staat voor inclusiviteit wat inhoudt dat iedereen moet kunnen sporten: jong en oud, met en zonder handicap. Daarnaast willen wij meer begrip en zichtbaarheid creëren voor mensen met een handicap, deze workshop is daar een goed middel voor” aldus Mirjam Preusterink Manager Sportstimulering, Sportbedrijf Zaanstad.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl