Jong AZ klopt titelkandidaat De Graafschap

ZAANSTAD- Jong AZ heeft titelkandidaat De Graafschap maandag de eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Een sterke start van de tweede helft bezorgde de ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk een 2-1 zege op de nummer twee uit Doetinchem.
In de jacht op de gedeelde koppositie kwam De Graafschap fel uit de startblokken. Jong AZ had het hiermee moeilijk en Maxim Gullit kon opgelucht ademhalen toen hij de bal zo inleverde bij Ralf Seuntjens, die Rody de Boer omspeelde en naast schoot. De Boer bracht even later redding op een schot in de korte hoek van Branco van den Boomen.
Seuntjens
Kort daarna was het toch raak: Seuntjens rondde een lage voorzet van Leeroy Owusu af: 0-1. Nadat vervolgens Mo Hamdaoui net naast schoof, ontstond eindelijk ook de eerste Jong AZ-kans. Tijjani Reijnders schoot op Hidde Jurjus na een goede steekpass van Zakaria Aboukhlal, die even later zelf ook de keeper van de Doetinchemmers schoot.
Comeback
Met de uit Brazilië teruggekeerde Mo Taabouni in de ploeg oogde Jong AZ na rust uiterst fel en werd de stand al snel gelijk getrokken. Aboukhlal rondde een voorzet van Reijnders af. De aanvaller was even later op aangeven van Taabouni dicht bij 2-1 en maakte direct daarna alsnog zijn tweede. Van buiten het strafschopgebied liet hij Jurjus kansloos.
Vermakelijk
In een zeer vermakelijk laatste halfuur waren er kansen voor zowel Reijnders, Druijf en Aboukhlal als Superboeren Seuntjens, Daryl van Mieghem, Stef Nijland en Jordy Tutuarima. Vlak voor tijd kreeg de verder sterk spelende Druijf ook nog dé kans op de beslissing, maar na een prachtpass van Justin Bakker kreeg hij de bal niet langs Jurjus. Jong AZ hield echter stand en boekte zo de tweede thuiszege op rij.
Aboukhlal: ‘Met glimlach naar de club’
“In de eerste helft was het zoeken voor ons”, merkte matchwinner Aboukhlal. “We gingen meer één op één spelen, het ging beter en dan winnen we uiteindelijk. Voor mij zijn dit mooie momenten om te laten zien dat ik in het eerste hoor. Als je dan bij Jong AZ kan meedoen en twee keer scoort, dan is dat top. Ik kom morgen zeker met een glimlach naar de club.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – De Graafschap 2-1 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Joey Jacobs (66. Félix Andrade Correia), Justin Bakker, Maxim Gullit; Peer Koopmeiners, Thijs Oosting (46. Mohamed Taabouni), Kenzo Goudmijn; Zakaria Aboukhlal, Ferdy Druijf, Tijjani Reijnders.
Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Leeroy Owusu, Toine van Huizen, Jasper van Heertum, Jordy Tutuarima; Javier Vet (83. Jordy Thomassen), Branco van den Boomen, Gregor Breinburg (66. Stef Nijland); Daryl van Mieghem, Ralf Seuntjens, Mohamed Hamdaoui.
Scoreverloop: 12. Seuntjens 0-1, 50. Aboukhlal 1-1, 55. Aboukhlal 2-1.
Gele kaarten: Oosting, Correia (Jong AZ), Van Heertum, Van den Boomen (De Graafschap).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Erwin Blank.
Toeschouwers: 500.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl