Bekerdroom van vv Zaanstad strandt in Limburg

Zaanstad – De Zaanstad-mannen droomden al van een bekerwedstrijd tegen Orion op 21 december, maar moesten eerst nog wel afrekenen met VcLimac uit Linne. Dat is een tegenstander die speelt in een zaal met een hoogte die vergelijkbaar is met Zaanlands West, waar de Zaanse mannen tot 3 jaar geleden speelden. In Zaanlands West konden onze mannen in het verleden soms spectaculair starten tegen sterkere teams, die serves en zelfs hoge set-ups tegen het plafond zagen ketsen. In diezelfde situatie verkeerden onze mannen afgelopen zaterdag in Linne. Voor afgeladen tribunes in het gastvrije Linne vlogen nogal wat serves en aanvallen via de Zaanse armen tegen het plafond.
In de eerste set startte Zaanstad met Guido Spooren, Lesley Kef, Dima, Marijn van Gool, Robin Ottenhof, Daniel Homburg en libero Rueben Schoones. Bij VcLimac liet coach Guido Gortzen zijn ervaren oud-international Nico Freriks (347 interlands) starten met de opslag. Zijn harde sprongserves leverden Zaanse ketsers tegen het plafond op: 3-0. Maar er was geen paniek bij Zaanstad, want op de serves van Dima en van Robin Ottenhof bogen de Zaanse mannen de stand in hun voordeel om: 9-13. Een nieuwe servicebeurt van Nico Freriks bracht de stand op 14-13. Op 18-18 lag alles nog open, maar de Zaanse mannen vochten vooral tegen zichzelf en door persoonlijke fouten was het opeens 25-18.
In de tweede set ging het lang gelijk op, maar de buitenaanval van VcLimac scoorde steeds handig rechtdoor of via de handjes. Via 19-15 werd het 25-18. Daarbij waren de beide spelverdelers bij VcLimac ook betrokken, want zowel Nico Freriks als de lange Tygo Roosen willen ook graag aanvallen. Daarom speelden de Limburgers 4-2.
Zaanstad startte de derde set met het gevoel dat het nog steeds met 2-3 zou kunnen winnen. Koen Baas startte daarom als verse kracht voor Guido Spooren. Maar VcLimac was ook in de mood en de Limburgers gingen steeds meer verdedigen, gesteund door de 300 thuissupporters. Op 11-6 zag het er niet zo goed uit voor Zaanstad, maar op de serve van Koen Baas kwam Zaanstad terug naar 11-10. Op 20-20 was de spanning om te snijden, maar Lesley Kef besloot volle bak te gaan serveren. Dat zorgde ervoor dat Zaanstad naar setwinst met 22-25 kon lopen.
In de vierde set voelde Zaanstad weer hoop: via 2-4 werd het 8-11. Op de service van de beste Limburgse aanvaller (Jop Theunissen, 1.83m en deze wedstrijd goed voor 21 punten) werd het echter 12-11. VcLimac liep door naar 18-15, maar Zaanstad maakte gelijk: 18-18. In de slotfase speelden veel van de Limburgers de beste set van hun leven en sleepten met 25-23 de 3-1 set winst binnen. De bekerdroom van Zaanstad was daarmee gestrand. Voor VcLimac gaat die door, want zij mogen op 21 december thuis bekeren tegen landskampioen Orion. Het team zal de nog steeds geweldig fitte en sympathieke Nico Freriks een mooi verjaardagscadeau willen geven, want de volgende dag wordt die 38 lentes jong.
De scores bij Zaanstad: Daniel Homburg (21), Lesley Kef (14), Dima (12), Robin Ottenhof (6), Marijn van Gool (6), Ray Espoza (2), Koen Baas (2)
De Zaanstad-mannen kunnen zich nu weer helemaal richten op hun belangrijkste opgave: punten in de competitie pakken. Om de beginnen op zondag 1 december thuis tegen RECO/ZVH.
Door: André Triep
Foto: Eric Visch

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl