SVA tegen sv De Rijp bovenliggende partij

Assendelft- SVA trainer Joeri Houniet was een tevreden man. En gelukkig maar, want de puzzel die hij elke week moet oplossen is niet makkelijk. Met Sidney als man of the match lijkt met de gewonnen thuis wedstrijd tegen sv De Rijp de weg naar boven te zijn gevonden. Gedisciplineerd met bij vlagen goed voetbal werd De Rijp aan de kant gezet en kwam de glans van vorig jaar weer een beetje over het elftal. Elke speler bracht wat hij moest brengen en het zelfvertrouwen zat erin. Een terugspeelbal van Nick koppend op Max was bijvoorbeeld niet makkelijk, maar hij durfde het wel. Vertrouwen en vorm dat heb je dan. En Daan die ergens in de tweede helft een lange bal van Max schitterend hangend in de lucht aanneemt en direct op volle snelheid doorgaat. Die hadden de SVA sympathisanten de vorige wedstrijden nog niet gezien.
De wedstrijd opende met een schot van Sidney. Geen geluk dus ging net naast. Daarna was het Bas die dicht bij een goal was en nog een riante kans voor Sebbe die de bal voorgaf, maar beter voor eigen kans had kunnen gaan in de korte hoek. SVA domineerde het spel en speelde goed. Toch was het de Rijp die middels de levensgevaarlijke nummer 11 van De Rijp dat nog wel op voorsprong kwam. Verdiend kwam SVA terug na een voorzet van Daan die eindelijk de vorm begint te vinden, en die strak en doeltreffend werd afgerond door Coen. De tweede helft richting de kantine en het betere spel van SVA moest nu toch eens de overwinning gaan brengen. Debutant Camiel stichtte na een corner van Stefan tot tweemaal toe gevaar in het strafschopgebied. Hij verdiende meer, maar kreeg het niet. De volgende aanval was Daan die zijn vorm bekrachtigde en de keeper wel passeerde. Daarna versierde Stefan twee keer slim een corner. De corners werden het niet, maar door de verhoogde druk op het Rijper doel ging de tegenstander steeds meer wankelen. Het was andermaal Daan die zich knap vrij speelde en met hervonden zelfvertrouwen de bal hard en droog in schoot. De wedstrijd leek gespeeld en er brak een periode aan dat de Rijp werd zoek gespeeld. Camiel die met buitenkant voet links Daan wegstuurde, dat zijn de hoogtepuntjes in het voetbal. Niet lang daarna was het over voor de 17 jarige Camiel, want zijn sleurende werk in de spits had zijn tol geëist en moest met kramp het veld verlaten. Luuk kwam erin en hij kwam al snel in scoringspositie. Hij was alleen niet egoïstisch genoeg om zelf te schieten. Coen bekroonde tenslotte zijn prima wedstrijd met zijn tweede goal en zette de 4-1 eindstand op het bord. De kop is er voor SVA af en het mag zelfs weer omnoog kijken.
Van onze verslaggever Richard Fleer