Jeremy Helmer keert maandag met De Graafschap terug op het AFAS Trainingscomplex.

Zaanstad- Jong AZ krijgt maandag bezoek uit Doetinchem. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam speelt dan op het AFAS Trainingscomplex tegen De Graafschap. De aftrap is om 20:00 uur.
De Alkmaarders verloren vrijdag de beloftenclash met Jong FC Utrecht. Op Sportcomplex Zoudenbalch kwamen de Domstedelingen op een 2-0 voorsprong. Via Richard Sedláček kwam Jong AZ weer terug in de wedstrijd, maar verzuimde het in de tweede helft langszij te komen.
Gedeeld topscorer
Sedláček maakte tegen Jong FC Utrecht zijn vierde treffer van het seizoen. Hiermee voegt hij zich in het lijstje met topscorers van Jong AZ. De Tsjechisch jeugdinternational voert nu samen met Thijs Oosting en Des Kunst de lijst aan.
Nummer twee
De Graafschap boekte vrijdag een overtuigende zege op Jong PSV. Op De Vijverberg werd een vroege achterstand in een 4-1 zege omgezet. De ploeg van trainer Mike Snoei is nog ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. Negen van de vijftien duels werden gewonnen, zes eindigden in een gelijkspel. De Graafschap bezet momenteel de tweede plaats in de competitie.
Helmer
AZ-speler Jeremy Helmer komt dit seizoen op huurbasis uit voor De Graafschap. De 22-jarige aanvaller speelde eerder al twaalf wedstrijden voor AZ 1, waarin hij eenmaal scoorde. Voor Jong AZ maakte hij zes doelpunten in 23 duels.
Oud-AZ’er
Toine van Huizen speelde drie jaar in de AZ Jeugdopleiding. De verdediger uit Middenbeemster speelde van 2007 tot en met 2010 voor diverse jeugdteams, alvorens hij een half jaar bij de A-selectie zat. Tot een debuut kwam het niet. In 2011 stapte Van Huizen over naar Sparta. Sinds dit seizoen is hij actief bij De Graafschap.
Seuntjens
Ralf Seuntjens is sinds dit seizoen de aanvalsleider in Doetinchem. De dertigjarige spits is de oudere broer van Mats Seuntjens, die drie seizoenen voor AZ uitkwam. Afgelopen zomer verruilde hij Alkmaar voor een dienstverband bij het Turkse Gençlerbirliği.
Eredivisie
De hoofdmacht van AZ trof De Graafschap vorig seizoen nog in de Eredivisie. Het duel in het AFAS Stadion werd met 1-0 gewonnen door een treffer van Mats Seuntjens. In Doetinchem bleef AZ steken op 1-1.
Punt in eigen huis
Jong AZ speelde twee keer eerder tegen De Superboeren. In het seizoen 2017-2018 werd met 1-0 verloren en thuis bij het afscheid als hoofdcoach van Martin Haar een punt gepakt. Mees Hoedemakers opende de score, waarna de bezoekers op een 1-2 voorsprong kwamen. Mees Kaandorp bracht de thuisploeg weer langszij: 2-2.
Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Erwin Blank. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Freek Vandeursen en Hâlis Murat Küçükerbir. Wouter Wiersma is aangesteld als vierde official.
Tickets

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl