Derde zege op rij voor zakelijk OFC

Utrecht- Derdedivisionist OFC heeft zondagmiddag opnieuw een kleine overwinning geboekt. Op bezoek bij Hercules werd het 2-1, na een 2-0 voorsprong, zoals OFC dit seizoen wel vaker overkomt. “Weer een typische OFC-overwinning. We hadden nu wel tot de 70e minuut echt grip op de wedstrijd, we waren echt veel beter dan Hercules. Uiteindelijk valt weer heel makkelijk de 2-1 en wordt het toch weer knijpen”, aldus Barry Tjeertes na afloop.
De Oostzaners waren in de eerste helft de betere partij en kwamen na ruim een halfuur op voorsprong. Edip Bibergolu stuurde Tim Freriks goed weg met een fraaie steekpass. Freriks versnelde, passeerde zijn tegenstanders en gaf de bal goed voor het doel. Daar stond Bilal El Amrani inmiddels bij de tweede paal, die de bal eenvoudig binnen kon schieten.
Na rust wist OFC de voorsprong te verdubbelen, dat gebeurde na ongeveer een uur. Precies op het moment dat Hercules juist aanvallend wilde wisselen. De manier waarop de goal viel was bijna identiek aan de 1-0. Freriks had een goede actie in huis op links, ging zijn tegenstanders voorbij en zag Daan Boerlage voor het doel staan. Boerlage kon de bal vervolgens zo binnen lopen. Een kwartier voor tijd wist Hercules dan toch de aansluitingstreffer te maken, via Oussama Lahri. Het werd dus opnieuw een spannende slotfase, waarin Hercules op jacht ging naar de 2-2. Die viel niet meer, waardoor OFC opnieuw 3 punten mee naar Oostzaan mocht nemen.
“Het verschil met vorige week is dat we nu 70 minuten echt gedomineerd hebben en redelijk hebben gevoetbald. Die eindfase is weer jammer, maar wel weer een overwinning”, aldus Tjeertes. Het leek er lange tijd op dat koploper Oss ‘20 punten ging verspelen tegen Hoogland, maar in de slotminuut won Oss toch nog. Daardoor blijft het verschil op de ranglijst tussen Oss en nummer 2 OFC 4 punten. Bron hav

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl