HBOK en OSV delen de punten

Zunderdorp- In de zaterdag 2e klasse A hebben HBOK en OSV gelijk gespeeld. Beide ploegen kwamen op voorsprong maar moesten tevreden zijn met een punt. De derby van Amsterdam-Noord eindigde in 2-2. Vooraf was HBOK de favoriet. Een week eerder bekerde de ploeg verrassend verder en OSV moest topscoorder Nicky Roele missen.
HBOK probeerde het spel in het begin te maken maar kwam nog niet tot grote kansen. Na een kwartier kwam OSV op voorsprong. Mischa Klaver torende bij een corner boven iedereen uit en kopte keihard binnen. Defensief had OSV de wedstrijd onder controle en wist er soms met de counter gevaarlijk uit te komen. Zo kwam de ploeg van Ron van der Velde er in de 20ste minuut gevaarlijk uit, het schot van Amine Aboutaleb werd echter gered. HBOK had in de eerste helft moeite met de defensie speelstijl van OSV. In de 30ste minuut leek HBOK op voorsprong te kunnen komen, Yort Willems gleed uit maar de bal eindigde na een scrimmage alsnog in de handen van de keeper. Nog voor de rust ging Jonas Basso Garcia geblesseerd naar de kant, voor hem in de plaats kwam Bud Water, die aanvallend iets moest brengen. Net voor de thee was OSV nog gevaarlijk uit een vrije trap, Jesse Willems schoot hard op de vuisten van Joey Potveer.
In de tweede helft kwam HBOK op gelijke hoogte door een penalty. Na een diepe bal raakte Klaver Water heel ligt aan en de bal ging op de stip. Dani Braspenning maakte geen fout. Na deze goal werd HBOK sterker en ging op jacht naar de voorsprong. Deze kwam er ook, na een combinatie in de zestien schoot Max Sajet vanuit een lastige hoek binnen. Nu was het de beurt aan OSV om op zoek te gaan naar een doelpunt. Het was een drukke week voor de ploeg uit Oostzaan, dinsdag speelde ze nog een bekerwedstrijd. Maar de gelijkmaker kwam er wel. Aboutaleb stond op de hoek van de zestien en besloot te schieten en zag de bal de bovenhoek in zweven. HBOK probeerde met een slotoffensief de drie punten nog in eigen huis te houden maar verder dan een schot op de paal en een bal net naast het doel kwam het niet. Bron: hav

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl