FC Zaandam onderuit in Wilnis

Wilnis- Vorige week een verplichte vrije ronde voor FC Zaandam, zaterdagmiddag de belangrijke wedstrijd tegen CSW uit Wilnis. Vorig seizoen nog spelend in de 1e klasse. Met 15 punten uit 8 wedstrijden doen zij het uitstekend in de 2e klasse A. FC Zaandam laat het wekelijks zien dat zij absoluut niet onderdoen voor de topteams. De vorige wedstrijd werd thuis ook zwaar geflatteerd verloren met 1-3 van HBOK.
Aan de Zaandammers vandaag de schone taak om vooral naar boven te blijven kijken in de stand. Met de aanwezige routine in het team mag je dan toch weer eens denken aan de mogelijkheid dat er weer punten meegenomen worden naar Zaandam.
De eerste fase van de wedstrijd zullen de spelers en supporters van CSW nooit gedacht hebben dat deze wedstrijd in een overwinning voor de thuisclub zou gaan eindigen. FC Zaandam was heer en meester aan de bal en het wachten was op een verdiende voorsprong voor de bezoekers. De kansen, onder andere een aantal goede kopballen van Jesse Kramer, had hij iets meer naar de hoek gekopt dan hadden de Zaandammers met 0-1 voor gestaan. Ook de kans van Serdar Öztürk die hard naast kopte had een goal kunnen opleveren maar als heb je niets aan in de voetballerij.
De wedstrijd werd in de 26e minuut pas omgebogen door de nieuwe koploper in de 2e klasse. Na balverlies voorin bij FC Zaandam was de omschakeling bij CSW dodelijk. De afwerking was prima en de kater was groot bij FC Zaandam dat op een 1-0 achterstand kwam. Het spelletje van CSW is om met goed verzorgd voetbal de tegenstanders te verrassen. De echte uitblinkers staan allemaal in de voorhoede bij de ploeg uit Wilnis.
Nadat in de 38e minuut FC Zaandam bijna langszij kon komen door wederom een goede voorzet vanaf de flanken en een prima kopbal van Serdar Ozturk die ook nu centimeters buiten het bereik van de keeper van CSW langs de paal vloog.
De supporters uit Zaandam hoopten op een gelijkmaker kort voor de rust maar de goal viel identiek als de eerste uit een snelle omschakeling. De grensrechter vlagde volkomen onterecht dat de bal de zijlijn was gepasseerd. Vlagsignaal werd beloond door scheidsrechter D. Vriesenga. De daarop volgende aanval werd ook nu in de omschakeling omgezet in een doelpunt. Een achterstand van 2-0 was het gevolg en direct werd er gefloten voor de rust.
Izaak Scheeper kwam in de 2e helft in het veld voor Adnan Barakat. Ook werd er in de 47e minuut gewisseld bij CSW. De speler greep naar zijn borst wat er niet goed uit zag!
De wedstrijd ging op slot bij CSW in de 53e minuut na wederom ongelukkig verdedigen bij FC Zaandam. Dank je wel voor deze geste en het werd 3-0.
Deed FC Zaandam werkelijks niets meer terug dan? Het antwoord was: Jawel,van FC Zaandam topscoorder,Serdar Öztürk die wekelijks met duw en trekwerk afgestopt wordt kreeg vandaag ook weer geen enkele vrijetrap mee en zelfs een gele kaart voor een onschuldige overtreding. Zijn mooie goal was dan ook een sneer naar scheidsrechter Vriesenga; 3-1.
Mounir Raji werd gewisseld voor Elias Clement en ook Lucas Wijkstra moest het veld ruimen voor Erkan Malcoc.
Meer druk aan FC Zaandam kant want CSW geloofde het allemaal wel. De schoten van Zino Hartgers waren gevaarlijk maar gescoord werd er niet.
In de 89e minuut was het dan toch Erkan Malcoc die de hoop in de harten van de Zaandammers terugbracht.
Met 5 wissels in de 2e helft en wat blessures zou je toch denken aan minimaal 5 minuten blessuretijd maar dat offensief was FC Zaandam niet gegund wat terecht boze reacties teweeg bracht bij de delegatie van FC Zaandam.
De les van vandaag bleek:verdedigen is ook een kunst. Volgende speelt FC Zaandam weer een topper: een thuiswedstrijd tegen FC Aalsmeer dat koploper Purmersteijn deze speelronde ontzettend veel pijn deed door in Aalsmeer met 6-2 te winnen en daarmee de tweede plek veilig stelde. FC Zaandam is zeker in verdedigend opzicht gewaarschuwd voor de Aalsmeerders.
Opstelling:
Jory Witlam. Franklin Kesser ,Michael Nguyen, Adnan Barakat 46e minuut Izaak Scheeper, Brian Klein Reesink. Mounir Raji. 66e minuut Elias Clement. Hatim el Abbassi ,Lucas Wijkstra. 77e minuut Erkan Malcoc Serdar Öztürk. Zino Hartgers.Jesse Kramer
Wissels: Elias Clement, Izaak Scheeper en Erkan Malcoc.
Van onze verslaggever: Hennie van den Berg