Verduurzaming van uw sportaccommodatie is een must

Zaanstad- Verduurzaming van uw sportaccommodatie is een must voor het milieu én de toekomstbestendigheid van uw vereniging. Sportservice Zaanstreek-Waterland houdt op maandag 25 november van 19.30 tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst voor verenigingen. Plaats van handeling is nog niet bekend, deze wordt bepaald aan de hand van de aanmeldingen. Het wordt sowieso een locatie in Zaanstreek of Waterland.
Het Rijk heeft de klimaatdoelstellingen vastgelegd in het klimaatakkoord. Dit klimaatakkoord heeft onder andere geleid tot een Routekaart Duurzame Sportaccommodaties. De doelstelling van deze routekaart betreft 95% CO2-reductie op alle sportaccommodaties in Nederland in 2050, met een tussentijdse doelstelling van 49% CO2-reductie in 2030. Het Rijk beseft zich dat hier meer voor nodig is dan de huidige BOSA-subsidieregeling, waarbij sportverenigingen en stichtingen 35% subsidie kunnen krijgen op duurzame investeringen in de accommodatie.
Aanpak werkt
Maar hoe doen we dit dan? Om iedere organisatie uit de sportsector goed te kunnen begeleiden doorlopen we een helder stappenplan:Inzicht verkrijgen in specifiek voor de accommodatie rendabele duurzame maatregelen, Ambitie bepalen, Plan van aanpak opstellen, Offerte traject begeleiden uitgaande van onafhankelijke benchmarks, inzet betrouwbaar netwerk en eventuele kwaliteitscheck op offertes van derdenBusiness case uitwerken, inclusief advisering en begeleiding bij financieringNazorg tijdens de realisatie
Budget beschikbaar gesteld voor begeleidingstrajecten
Het Ministerie van VWS stelt budget beschikbaar om sportverenigingen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun accommodatie. Met hulp van een procesbegeleider die gespecialiseerd is in het begeleiden van sportorganisaties op het gebied van duurzaamheid doorloopt een vereniging dan bovenstaand stappenplan. Verenigingen in gemeenten waar een Lokaal Sportakkoord wordt ontwikkeld of al is gerealiseerd kunnen hierop aanspraak maken.
Aanmelden en meer informatie
Meld je aan via de website www.teamsportservice.nl/zaanstreekwaterland en klik op de button ‘verduurzamen sportaccommodatie’. Neem voor meer informatie contact op met verenigingsadviseur Jordi Meester door te mailen naar jmeester@teamsportservice.nl of te bellen naar 0229 28 77 00.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl