Jong AZ vrijdag naar Utrecht

ZAANSTAD- Jong AZ wacht vrijdag de derde en laatste beloften clash van de eerste seizoenshelft. Op Sportcomplex Zoudenbalch kruist de ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk de degens met Jong FC Utrecht. De aftrap is om 20:00 uur.
De Alkmaarse beloften kwamen op 8 november voor het laatst in competitieverband in actie. Op het AFAS Trainingscomplex werd MVV met 3-2 verslagen. De thuisploeg gaf twee keer een voorsprong uit handen, maar wist alsnog te winnen. De doelpunten kwamen op naam van Félix Correia, Des Kunst en Richonell Margaret.
Interlandbreak
Verschillende Jong AZ-spelers kwamen tijdens de interlandbreak in actie voor nationale (jeugd)teams. Justin Baas werkte met de A-selectie van de Filipijnen twee WK-kwalificatieduels af, Richard Sedláček scoorde voor Tsjechië Onder 20, Mees Bakker, Kenzo Goudmijn en Maxim Gullit oefenden met Oranje Onder 19 en Félix Correia kwam in actie voor Portugal Onder 19.
Vierde plaats
Mo Taabouni en Soulyman Allouch ontbraken de afgelopen weken in de selectie van Jong AZ. Zij waren met Oranje Onder 18 actief op het WK in Brazilië, waar zij tot de halve finales reikten. Hierin was Mexico na penalty’s te sterk. Oranje eindigde als vierde, want de troostfinale tegen Frankrijk werd met 3-1 verloren.
Mo Taabouni droeg op het WK in Brazilië een aantal keer de aanvoerdersband.
Contract Griffith
De zeventienjarige Iman Griffith ondertekende afgelopen maandag zijn eerste contract. De jonge aanvaller van AZ Onder 19 maakte vorige maand al zijn profdebuut in de Eerste Divisie-derby tussen FC Volendam en Jong AZ. Het jeugd exponent zette zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2022.
Terugblik
Tijdens de interlandperiode was er tijd om te reflecteren op de afgelopen speelrondes. In gesprek met AZ TV sprak Vonk over de laatste ontwikkelingen, prestaties en aandachtspunten van Jong AZ.
Hoogvliegers
Jong FC Utrecht boekte in de afgelopen vijf wedstrijden geen overwinning. Uitduels met Jong Ajax (4-0), Telstar (2-0) en FC Volendam (1-0) gingen verloren. Wel pakten de Domstedelingen knap een punt tegen hoogvliegers De Graafschap (2-2) en SC Cambuur (1-1).
Hoofdmacht
Ook de A-teams van AZ en FC Utrecht treffen elkaar in de aanstaande speelronde. De ploeg van trainer Arne Slot speelt zaterdag om 18:30 uur in Stadion Galgenwaard tegen het Utrecht van voormalig AZ-trainer John van den Brom.
Ferdy Druijf
De laatste ontmoeting met de Utrechtse beloften leverde Jong AZ een overwinning op. De Alkmaarders wonnen op Zoudenbalch met 1-3 door doelpunten van Taabouni, Ondřej Mihálik en Jelle Duin. Eerder dat seizoen bleef de wedstrijd onbeslist. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 2-2. Ferdy Druijf scoorde beide treffers voor de thuisploeg.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Sam Dröge. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Bas Persoon en Alwin Steeg. Thomas Hardeman is aangesteld als vierde official.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl