Fortuna W door naar volgende ronde in KNVB Districtsbeker

Wormerveer- Op zich mocht het geen probleem opleveren. De eerste klasser Fortuna W heeft echter de handen vol gehad aan derde klasser Vrone. Na een ruststand van 0-1 stond na 90 minuten spelen een 2-2 stand op het scorebord. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Fortuna W deed dat beter en is nu door naar de volgende bekerronde.
Onder leiding van arbiter Peter de Waard ging de bekerstrijd los. Met Milan Klopper geblesseerd langs de lijn was het na een lange periode van blessureleed Alfaro Vlijter die nu zijn opwachting maakte in de basis elf van trainer Coto. Binnen twee minuten was het Danyl Plasmeijer die een schot net over het doel van Vrone doelwachter Jeroen Tijman joeg. Daarmee leek de toon gezet, maar Vrone dacht daar duidelijk anders over. In de 8e minuut toonde Daniel Leijen zijn scherpte en keek Fortuna al snel tegen een 0-1 achterstand aan.
Na die klap duurde het ruim een kwartier alvorens Fortuna in de persoon van verdediger Robin Hoogstra iets terug kon doen. Zijn keiharde kopbal werd door een Vrone verdediger van de lijn gehaald. Het eerste echte schot kwam aansluitend in de 26e minuut. Ferry Heijnis is de schutter. Even later leek diezelfde Heijnis te gaan scoren maar die poging werd afgelopen wegens buitenspel. Een lob van alweer Ferry Heijnis in de laatste minuut van het eerste bedrijf gaat net over.
In het tweede deel neemt Fortuna – zoals viel te verwachten – het heft in handen. In de 58e minuut is Nick Snelders die met een prachtige goal de gelijkmaker laat aantekenen. 
Het offensief blijft aanhouden, maar de uitvallen van Vrone zijn beslist niet van gevaar ontbloot. Met name Dennis Konijn toont zich uitermate rap en gevaarlijk.
Om meer grip op de wedstrijd te krijgen wisselt Fortuna trainer Coto de vrijwel onzichtbare Danyl Plasmeijer en moegestreden Ferry Heijnis voor Bas de Groot en Aram de Munnik.
Waar een voorsprong voor de thuisploeg in de lucht hangt is het echter Vrone dat verrassend in de 78e minuut een klap uitdeelt (1-2 via Dennis Konijn) en lijkt het bekeravontuur de Wormerveerders over. Vlak daarna is het een van de Vrone verdedigers die hands maakt in het zestien meter gebied, maar arbiter De Waard waait de roep om een penalty weg.
In de allerlaatste fase van de wedstrijd weet Aram de Munnik goed door te gaan en het overzicht te behouden. Hij stelt Sander van de Poll in staat de verdiende gelijkmaker te scoren.
In het veld is er sprake van flinke opluchting aan Wormerveerse zijde waar teleurstelling bij de Vrone spelers op het gezicht staat.
De strafschoppen zijn noodzakelijk om een winnaar te kunnen aanwijzen. Geen ABBA systeem meer, maar ouderwets om en om een pingel.
Vrone opent waarna Robin Hoogstra Fortuna langszij brengt. Ook de tweede elf meter benut Vrone en dat voorbeeld volgt Sander van de Poll. Als Vrone de derde benut is het specialist Nick Snelders die de Vrone doelman kansloos laat. Dan is Vrone toe aan haar vierde strafschop. Halil Suzulmus stopt de eerste poging. Hij heeft echter in de ogen van de referee te vroeg bewogen en de Vrone speler krijgt een herkansing. Ook deze weet Suzulmus te keren. Dan is het Bas de Groot die Fortuna aan de leiding helpt. Vrone weet daar nog een doelpunt aan toe te voegen.
Jermano Huwae zorgt tot slot voor opluchting en vreugde als hij zijn strafschop beheerst in het net weet te plaatsen. Fortuna W is met enig geluk door naar de volgende ronde.
Daarin kan het stuiten op:
Scherpenzeel 1,
Victoria 1,
CSW 1,
Montfoort S.V.’19 1,
AFC 1,
HBOK 1,
Spakenburg 2,
WV-HEDW 1,
DHSC,
Loosdrecht 1,
Huizen 1,
De Dijk,
Roda ’46 1,
IJFC 1,
RKAV Volendam,
AFC 2,
Zandvoort s.v. 1,
Purmersteijn,
Zouaven (de) 1,
SDZ 1,
JOS Watergraafsmeer,
RODA ’23 Rksv 1,
Kolping Boys 1,
Velsen Rkvv,
RCZ 1,
Valleivogels 1,
DWOW 1,
AFC 34 1,
Hollandia,
Merino’s de 1,
Olympia Haarlem 1,
Pancratius Rksv 1,
en de winnaar van Argon tegen Hauwert’65.
De vastgestelde bekerwedstrijd van woensdag 20 november werd niet gespeeld. Reden hiervoor: Hauwert ‘65 kon geen team op de been brengen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl