RCZ stunt verrassend tegen zaterdag eersteklasser SVL

Langbroek- Het Zaandamse RCZ heeft voor een grote verrassing gezorgd door zaterdag-eersteklasser SVL voor eigen publiek in Langbroek te verslaan in de tweede ronde van de districtsbeker West 1. In Langbroek een dorp binnen de gemeente Wijk bij Duurstede provincie Utrecht won de vierdeklasser uit Zaandam met 0-1.
De overwinning had trainer Harry Volkers totaal niet verwacht,zeker niet na de pijnlijke nederlaag tegen buurman zvv Zaandijk. De spelers vierden in de kleedkamer van de Utrechtse voetbalclub een klein feestje. De Zaandammers hielden stand en vochten als leeuwen maar verdiend was de overwinning niet te noemen. De Zaandammers gingen de wedstrijd in met een verdedigende opstelling. Terugzakken en tegenhouden, was de opdracht die ze van Volkers hadden meegekregen. De schade beperken en misschien af en toe zelf met een counter eruit komen. Dat laatste gebeurde in de twintigste minuut, waarbij Tjeerd Scholtens de bal breed legde op Ahmed Serin die scoorde. SVL claimde buitenspel maar kreeg nul op het rekest. Verder domineerde de thuisploeg, maar RCZ hield knap stand en bekert een ronde verder. Aankomende zondag spelen de Racers weer een competitie ronde waar het niet zo wil vlotten. De ploeg van Volkers reist af naar Haarlem om Onze Gezellen tegenstand te bieden. Tegen de nummer vijf van de vierdeklasse D zal de nummer tien van de ranglijst de aansluiting tot de subtop weer moeten vinden.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl