35+ 7 tegen 7 veteranen voetbal in trek

West-Knollendam- Het 7 tegen 7 heren voetbal dat pas enkele jaren geleden door de KNVB werd geïntroduceerd is ook in de Zaanstreek erg populair. Afgelopen vrijdag was voor alle teams de laatste speelavond van de najaarscompetitie. Het 7×7 voetbal voor heren 35+ kende vijf speelavonden met voetbalteams uit de Zaanstreek. De Zaanse clubs Sporting Krommenie, FCZSW, sc Hercules-Zaandam spelen al enkele jaren in deze veteranen competitie. Sinds dit seizoen doet ook cvv Blauw-Wit W mee. De debutant pakte afgelopen vrijdag in West-Knollendam gelijk de titel door FCZSW 35+1, FC Uitgeest 35+4, sv Beemster 35+1 achter zich te houden. Daarna is er vaak bij deze zogenaamde 35+ veteranen een gezellige nazit in de kantine, ook voor de toeschouwers en zoals de bijgaande foto al aangeeft; ook de heren van Blauw-Wit begrepen het en dronken er een extra pintje op!
Het 7×7 voetbal wordt gespeeld op een half veld met aangepaste regels: géén buitenspel, géén slidings, géén scheidsrechter. Maar je blijft wél fit, trapt nog steeds een balletje en je hebt een gezellig samenzijn, zonder dat je zaterdag of zondag eraan op gaat. Andere voordelen zijn: het is minder blessuregevoelig, geen discussies op het veld, dichter bij huis, lagere kosten. Deze competitie wordt in 2020 weer hervat vanaf vrijdag avond 20 maart en zal vervolgd worden op 3 en 17 april, 8 en een eventuele inhaalavond op 22 mei. Volgend seizoen zal er nog eens Zaanse ploeg aan het rijtje worden toegevoegd want ook FC Zaandam zal een 35+1 team inschrijven.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl