sc Hercules-Zaandam winnaar eerste periode 3e klasse B

Sint-Pancras In de derdeklasse B heeft sc Hercules-Zaandam de eerste periodetitel veroverd. In een eenzijdig duel werd afgerekend met sv Vrone uit Sint Pancras. De doelman van de thuisploeg kon vijf keer vissen. Het werd uiteindelijk 2-5 in het voordeel van de Zaandammers en daarmee werd het misschien ook wel de beste wedstrijd van het seizoen voor de ploeg van trainer Carl Ern.
Onder prima omstandigheden kwamen de Zaandammers zeer goed voor de dag. Een prima bespeelbare grasmat terwijl het zonnetje scheen, het windstil was en er elf zeer gemotiveerde spelers in het veld stonden die gebrand waren om de eerste periodetitel binnen te halen. Gesteund door ongeveer 50 supporters verging het de paars witte formatie uit Zaandam voortreffelijk.
Om de periodetitel te pakken was sc Hercules- Zaandam afhankelijk van het resultaat van FC Purmerend. Al snel werd duidelijk dat die concurrent het bij rkvv Saenden in Wormerveer erg lastig had en het wel eens een prima zondag kon worden. sc Hercules-Zaandam kwam al snel op voorsprong via Dennis Schavemaker en liep daarna uit naar 0-3 via Jermin Martens en opnieuw Dennis Schavemaker. Net voor rust scoorde Vrone de 1-3 aansluitingstreffer, maar een echte storm van de thuisploeg bleef uit. Na rust tilden Dave Derlagen en wederom Dennis Schavemaker de voorsprong naar 1-5. Daarna deed Vrone nog wel iets terug maar dat deed er eigenlijk al niet meer toe. Volgende week zondag staat er weer een derby op het programma want dan komt Sporting-Krommenie op bezoek. Dan treed er na afloop van de wedsdtrijd ook een zanger op en zal de ploeg van trainer Carl Ern nog eens nagenieten. Tenminste, als het zichzelf dan weer kan opladen. Want eenzelfde terugval als vorig seizoen, toen de ploeg na het winnen van eveneens de eerste periodetitel, behoorlijk mindere resultaten boekte en daarmee wegzakte naar de subtop. Dat wil men in Zaandam dit seizoen voorkomen.
Doelpuntenmakers sc Hercules-Zaandam: Dennis Schavemaker (3), Dave Derlagen, Jermin Martens.