OFC boekt `typische overwinning`

Oostzaan- OFC heeft zondagmiddag opnieuw een overwinning geboekt. Zoals zo vaak dit seizoen maakten de Oostzaners het spannend. Na een 2-0 voorsprong lieten ze UNA terug komen tot 2-1, waardoor toch weer een spannende slotfase volgde. OFC trok de overwinning dus wel weer over de streep.
“Het was weer een typische OFC-overwinning”, aldus Barry Tjeertes na afloop. “We hebben weer niet overtuigend gewonnen en kregen weer makkelijk een tegengoal. Wat positief is, is dat het veldspel wel stukken beter was.” Na ruim een kwartier kwam OFC op een 1-0 voorsprong via Tim Freriks. Hij anticipeerde goed op een voorzet van Denis Azlan en vertrok richting de eerste paal. Daar schoot hij de bal binnen.
Met een klein uur op de klok was het opnieuw Freriks die wist te scoren. De aanval werd opgezet voor Bilal el Amrani, die Freriks vervolgens wist aan te spelen. De spits draaide zich goed weg tussen 2 man in en schoot de bal binnen. In de 70e minuut kwam UNA terug in de wedstrijd, toen Sten Senders er 2-1 van maakte. Daardoor kreeg UNA toch weer hoop op meer en werd er in de slotfase alles of niets gespeeld, maar OFC bleef overeind. Tot vreugde van Tjeertes, die in de rust verdediger Mike Brantjes geblesseerd uit zag vallen: “Mike ging door zijn enkel en is de hele rust behandeld, maar kon niet verder. Sonny ten Hoope moest daardoor 45 minuten spelen, terwijl hij ook net terug is van een blessure. Maar hij heeft het goed ingevuld.” Uiteraard was Tjeertjes ook blij met Freriks, die op stoom is: “Tim is los. Hij zit in een goede flow, scoort makkelijk, zijn loopacties worden steeds beter.”
Genoeg redenen tot tevredenheid dus, al zijn er ook zeker nog verbeterpunten: “Het besef moet er nog komen dat we bij 2-0 geen stap terug kunnen doen, maar meer moeten doen om de derde goal te maken.” bron: hav
Foto: Wim Poelstra