WSV’30 klaar voor eerste grote stap

Wormer- De spanning onder de voetballiefhebbers in Wormerland groeit gestaag. Hun favorieten spelen in de vierde klasse D. Deze jaargang bestaat uit drie periodes. De eerste periode beslaat acht wedstrijden, de tweede en derde ieder zeven. Zondag staat ronde 8 op het programma. Voor WSV’30 kan dat een uiterst vreugdevolle dag worden.
De periodetitel lonkt, maar is pas zeker als Heemstede HFC verslagen zal zijn. Uit zeven partijen wisten de mannen van trainer Rob Hersche 19 punten te behalen. De enig overgebleven concurrent is het roemruchte RCH. Ooit – heel lang geleden – een topclub. In 1923 werd de jonge Haarlemse ploeg afdelingskampioen van Regio West, en na de kampioenscompetitie tegen de andere afdelingskampioenen, Be Quick, Go Ahead Eagles en Willem II, zelfs landskampioen. In 1932 verhuisde de club naar een moderne accommodatie aan de Sportparklaan in Heemstede, waar het in 1953, na een beslissingswedstrijd tegen Eindhoven in de Rotterdamse Kuip, het tweede landskampioenschap uit de historie mocht vieren. In 1965 veranderde de naam van de club naar Racing Club Heemstede.
Het is wat zuur om te merken dat die topclub van weleer nu in de vierde klasse vertoeft. Het huidige team wil echter beslist kampioen worden. Het eerste duel in Heemstede eindigde in een 1-1 stand. Dat is meteen ook het enige puntverlies van de Wormers geweest. Een week later wist Westzaan RCH ook op een remise te houden (2-2). Verliezen deed geen van beide kemphanen tot nu toe.
Trainer Rob Hersche kijkt vol vertrouwen vooruit naar de wedstrijd tegen het vroegere ‘Heemsteedse Gemeente Werklieden’ dat al snel werd omgedoopt tot HFC Heemstede. De blessures in de selectie lijken allemaal tot het verleden te behoren. ‘We zijn aardig compleet’ omschrijft hij het. Het besef is er dat RCH een geduchte tegenstander is. ‘We zullen het zelf moeten doen. Met deze gemiddeld jonge groep kunnen we aan de bak. Het is een leuke ploeg, een hecht team dat weet wat er verwacht wordt. Conditioneel zijn we sterk.’
De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl