Spanning in 3e klasse b groeit gestaag

Zaanstad- Komend weekeinde, een inhaalronde, kon het zo maar eens druk gaan worden op het complex van de RKVV Saenden. Op bezoek komt FC Purmerend. In de competitie is het duel de laatste krachtmeting van de eerste periode. Beide ploegen zijn kanshebber voor die titel.
Zowel de Wormerveerders als de Purmerenders hebben zeven wedstrijden gespeeld. Een eerder treffen werd afgekeurd. Saenden verzamelde 12 punten en de tegenstander van zondag 13. ‘Winst is een vereiste’ beseft Saenden trainer Rene Reijinga zich. ‘Dat is echter geen garantie op de titel. Er zijn meer kapers op de kust.’
Andere kanshebbers zijn Hercules Zaandam dat speelt tegen Vrone dat ook kans maakt. Ook Ilpendam maakt aanspraak en speelt tegen het laaggeklasseerde Egmondia. Bergen is de enige ploeg die al uitgespeeld is en momenteel koploper is met 15 punten. De enige zekerheid met het oog op zondag lijkt dat juist Bergen geen feestje zal kunnen vieren.
Bij Saenden is de stemming op dit moment opperbest. ‘Het bloeit enorm. Het voelt allemaal erg goed’ aldus een opgewekte hoofdtrainer Reijinga. ‘Verenigingsbreed merk je dat. Niet alleen bij het eerste en tweede, ook bij de jeugd. De juiste mensen zitten nu op de plekken die dat bewerkstelligen. Er is door de club eerder een keuze gemaakt om vooral de mensen uit de buurt bij de club te betrekken. Dat werpt zijn vruchten af.’
Reijinga prijst zich gelukkig met zijn huidige selectie. ‘De aanvullingen zijn pure aanwinsten. We hebben een brede selectie.Natuurlijk staat presteren voorop. Het moet echter ook of vooral leuk zijn. In de derde klasse kom je daar nog prima mee weg. Hogerop zal dat anders worden denk ik.’
Rene stelt nadrukkelijk dat het belangrijk is dat iedereen zijn meters plat moet lopen. ‘Ons spel wordt iedere week beter. Het besef moet er zijn – en is er volop – dat we het samen moeten doen. Niemand mag verzaken.’
Van Purmerend is bekend dat het team, net als Saenden, meestal gaat voor de voetballende oplossing. ‘Toch begrijp ik dat zij dit seizoen een andere speeltijd hanteren. Reageren op de fouten van de tegenstander. Ze beschikken over veel snelheid in de voorhoede en kunnen het zich veroorloven zo te spelen. Een fout wordt meestal genadeloos afgestraft.’
In dit inhaalweekeinde zal Reijinga het moeten doen zonder twee vaste krachten. Remy Goudriaan en Melvin Bruijn zijn afwezig. ‘Dat is jammer, maar hun reden is heel plausibel. Dit was oorspronkelijk een vrije ronde.’
Van onze verslaggever
Foto: Theo van Vlaanderen