Soms zat het tegen, nu weer eens mee voor Krommenie

Na drie verloren wedstrijden op rij werd het weer eens tijd voor een driepunter voor de ploeg van trainer Jordi van Beek. Het kan verkeren; soms zat het mee maar vaak ook tegen. Dat laatste doelend op de laatst gespeelde wedstrijden waarin de promovendus vaak door pech verloor. Tegen de mannen van sv Akersloot moest het weer eens gebeuren, oftewel Meervogels 31, dat een week geleden sv Beemster met 6-0 naar huis stuurde. De ploeg uit Krommenie kreeg eindelijk weer eens loon naar werken.
sv Meervogels startte als een machine met een missie om de wedstrijd te beslissen in de eerste helft. Sporting Krommenie verloor werkelijk elk duel en elke tweede bal was voor Meervogels. Daarnaast kwam Krommenie niet onder de druk vandaan. Meervogels leefde zich uit. Binnen 10 minuten stond het dan ook 0-1 want Tom Adrichem mocht zomaar vrij binnenschieten. Niet veel later kon Meervogels zonder strobreed in de weg leggend aanvallen. Dit keer was het Kaj Verduin die de bal binnen kon werken.
Het zal toch niet? Krommenie Kwam er niet aan te pas, afgetroefd in duels en won geen tweede afvallende bal. Zou Meervogels dan ook de mannen van Krommenie een lesje leren? Het was tijd voor hoofdtrainer Jordi van Beek om de boel om te gooien. Zo werd het middenveld versterkt en werd er achterin meer voetbal gebracht door Matz Schoonheit twee linies te laten zakken. Sporting Krommenie kwam daardoor beter in de wedstrijd, duels werden gewonnen, er werd makkelijker gevoetbald en de tweede bal werd gewonnen. Meervogels moest in de achteruit. Het leek wel of de eerste 25 minuten zoveel kracht kostte dat zij het even niet meer konden belopen.
Het was de hard werkende Roel Meijns die opende op Mitchell de Vries die met een droge knal de hoek vond voor de aansluiting treffer. Meervogels kwam er even niet meer aan te pas en Krommenie leek vlak voor rust de 2-2 te maken, maar er werd gevlagd voor buitenspel. Krommenie bleef druk zetten en dacht nog een keer aan te zetten, maar de hoekschop mocht niet genomen worden door de strak leidende scheidsrechter Abdullah Oughris.
De tweede helft was even aftasten. Meervogels was weer wat op adem gekomen en Krommenie zocht naar de gelijkmaker. Maar moest dit wel secuur doen want Meervogels heeft bewezen voorin weinig kansen nodig te hebben. Het was dan ook een vrije trap op de rand van de zestien meter die Levent Unlu met uiterste precisie in de hoek krulde. Enorme ontlading in het veld en daarbuiten. Door het mooie weer waren er zo’n 150 toeschouwers afgekomen op deze wedstrijd die zich ging ontpoppen tot een heerlijk schouwspel. Meervogels gaf nog even gas om de wedstrijd te beslissen maar de verdediging onder leiding van de in de tweede helft uitblinkende Jim Gielen gaf geen krimp meer. Aanvoerder Jop Mirck moest zich geblesseerd laten wisselen. Er werde gekozen om er een aanvaller bij te zetten. Dit werd Pierluigi Velletri die er mede voor moest zorgen om de drie punten binnen te halen. De druk werd opgevoerd en Meervogels moest verder met 10 man nadat Niek van der Eng er af moest met een tweede gele kaart. Dit nadat Tanno de Graaf onregelmatig gestopt werd nadat hij begonnen was met een van zijn talloze rushes naar voren. Meervogels was nog maar net bekomen van de schrik of Levent Unlu zag Matz Schoonheit opstomen en met een bekeken balletje werd hij de zestien in gestuurd en ronde zeer beheerst af. Met nog twee minuten op de klok en waarschijnlijk drie minuten blessuretijd moesten de mannen van Krommenie de boel achterin nog even weten dicht te houden. Meervogels stuurde bijna alle spelers naar voren en er lag enorm veel ruimte op de eigen helft. Pierluigi Velletri had zijn goede invalbeurt kunnen belonen met een doelpunt maar zijn stift was net niet goed genoeg. De verdediging van Krommenie gaf niets meer weg en zo konden er uiteindelijk weer drie punten worden bijgeschreven. Na de twee vorige wedstrijden waarin onterecht werd verloren van Koedijk en De Rijp was dit een ware opsteker
Volgende week zondag mag de rood, zwart, witte brigade in eigen huis aantreden tegen Hoofdklasser Velsen. Dit om de tweede ronde van de KNVB districts beker. Een mooi affiche en tevens uitdaging voor de ploeg jonge ploeg uit Krommenie.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl