Ongebruikelijk pak rammel voor Fortuna Wormerveer

Amsterdam- Vaak weet Fortuna W wel raad met voetballende ploegen. SDZ is veruit de best spelende ploeg in de 1e klasse A, maar dan dien je zelf ook wel enige vorm te tonen. Dat was vandaag niet het geval en dan is de 7-0 nederlaag logisch en o zo zuur voor de ploeg van Juan Fernandes Coto.
Want hoe lang is het geleden dat Fortuna W zo’n pak slaag kreeg? De partij opende verrassend. De speaker van dienst blijkt al 16 jaar in Assendelft te wonen. ‘Heerlijk dorp. En overal om mij heen leuke wedstrijden om te kijken’ zo vertelde hij. In het veld meteen al een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel van Halil. De nemer schoot de bal onhoudbaar in de kruising. Die tik kwam aan. Fortuna W moest duidelijk even slikken.
Het overwicht bleef in SDZ handen en de Gladoren konden slechts volgen. Al was zelfs dat lastig. In de 20e minuut kreeg Danyl een onduidelijke gele kaart. De vrije trap tegen die daar bij hoorde eindigde op de lat en deed een zucht van opluchting ontsnappen aan Wormerveerse zijde. De daaropvolgende aanval leverde het eerste schot op richting S-goalie. Deze had er verder geen omkijken naar, want de bal ging ver naast.
In de 26e minuut ontwikkelde zich de eerste SDZ vrije doortocht. Zonder een strobreed in de weg te ontmoeten kon SDZ de 2-0 in schieten. Nog eens vijf minuten later kon SDZ uit een corner wel heel makkelijk de 3-0 scoren. Voor de rust liep de schade nog verder op via 4-0 naar een ongekende 5-0. Ian kreeg in die fase direct rood van de arbiter. Een overdreven reactie. Referee Pepijn Helgering zal er zijn reden voor gehad hebben. De thee zal voor de mannen uit Wormerveer niet prettig hebben gesmaakt?
De wedstrijd winnen kwam niet meer voor in de gesprekken langs de lijn. De schade beperken wel. En iets over een gifbeker. Want die was – zo leerden wij – nog niet leeg. SDZ nam gas terug mogelijk met het oog op de KNVB Beker kraker tegen Legmeervogels? Fortuna W kon desondanks geen vuist maken. In de 79e minuut andermaal een vrije doortocht en de 6-0 was een feit. Tot slot van deze afstraffing werd het in de 85e minuut zelfs 7-0.
Langs de lijn werd toen allang gediscussieerd over waarom het zo fout ging, hoe het anders kan en moet en nog veel meer zaken die we beter niet kunnen benoemen in dit verslag. Over een ding was iedereen het eens: dit was een beschamende vertoning.
Na de goede start van Fortuna Wormerveer is de ploeg weggezakt naar de tiende plek met acht punten uit acht duels. Donderdag kan het team van Coto weer aan de bak, dan komt derdeklasser Vrone in Wormerveer op bezoek. Een wedstrijd in de 2e ronde van de districtsbeker.