OFC en Freriks herpakken zich met OFC

Echt- Derdedivisionist OFC heeft zondag op bezoek bij EVV een overwinning geboekt: 3-2. Dat stemde uiteraard tot tevredenheid bij de ploeg uit Oostzaan: “We wisten dat het niet makkelijk zou worden, EVV had nog maar 8 goals tegen gekregen en is een defensieve ploeg”, aldus Barry Tjeertes.
Toch bleek dat zondag mee te vallen en stond EVV zelfs al na een minuut of 10 op voorsprong. OFC trok de stand echter snel weer recht. Een steekbal van Daan Boerlage kwam terecht bij Tim Freriks, die het afrondde. Voor rust werd het ook nog 1-2. Freriks werd gevloerd in het strafschopgebied en ging zelf achter de bal staan voor de penalty. Die ging in eerste instantie mis. In de rebound schoot Bilal El Amrani raak, maar de scheidsrechter oordeelde dat de penalty over moest. De doelman was te vroeg van zijn lijn gekomen. Bij de tweede poging was het wel raak voor Freriks.
Na rust moest EVV komen. Zo ontstonden er ruimtes voor OFC en werd het 1-3, weer via Freriks. Op aangeven van El Amrani lobte hij de bal over de keeper hen. Er volgden daarna mogelijkheden op de 1-4, maar die viel niet. Tien minuten voor tijd kopte EVV vanuit een spelhervatting de 2-3 binnen. “We wisten dat Geenen een goede kopper is, dus het was balen dat hij die goal maakte”, aldus Tjeertes. In de slotfase gooide EVV er nog een extra aanvaller bij, terwijl OFC een extra verdediger in bracht. De ploeg uit Oostzaan trok zo uiteindelijk de zege over de streep.
“We hebben echt karakter getoond en ons goed gerevancheerd voor de nederlaag van vorige week”, vond Tjeertes. Hij was uiteraard ook blij met de terugkeer van Freriks, die zijn schorsing heeft uitgezeten en er voor het eerst weer bij was: “Tim heeft specifieke kwaliteiten die we de afgelopen weken zeker gemist hebben. Fijn dat hij terug is en meteen belangrijk is voor het team met 3 goals.” bron; hav

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl