Bijzondere wedstrijd voor verzorger Vennik van SVA

Bergen- De omroepster van dienst deed vlak voor de wedstrijd bericht over een uniek moment. Op de bank van SVA zat namelijk verzorger Marcel Vennik en op de bank van Bergen zat zijn dochter, verzorgster Nikita Vennik. Reden dat vroeg in de ochtend de schrijvende pers al telefonisch de huiskamer van de familie Vennik binnenviel om van dit gebeuren toch even iets meer te weten te komen.
SVA kwam goed weg toen Bergen een driedubbele kans kreeg. De lat en twee keer de voortreffelijk keepende Max Boon die verbluffend redding bracht. Bergen speelde met veel man achter de bal en loerde rustig op de counter die steeds met hun snelle en handige aanvallers gevaar bracht. Bergen had de beste kansen, maar ook SVA antwoordde met een splijtende pass van Steff die Daan Rijkhoff nagenoeg vrij voor doel zette. Hij kon helaas niet tot scoren komen en verder dan een schot van Stefan kwam SVA eigenlijk ook niet. Max bracht SVA met een nul-nul naar de rust toe en alle hoop was gevestigd op de tweede helft. SVA zou dan naar de kantine toe spelen met de laaghangende zon in de rug.
Met Kriekie in de gelederen gebracht zou er meer elan in de ploeg komen. Echter de eerste taak die Kriekie kreeg was een lange indrukwekkende sprint om zijn tegenstander te achterhalen. Dat deed hij, maar deze eerste sprint met toch wel een mooi, maar koud weertje was fataal voor zijn nog niet helemaal opgewarmde spieren. Eén minuut in het veld, geen bal geraakt. Einde oefening en dat was al nummer twee, want ook Nick moest de eerste helft al met een soortgelijke blessure naar de kant. Nick werd overigens prima vervangen door Stef van Lieshout en voor Kriekie kwam Noah de spits in en werd gelegenheid spits Tim naar het middenveld gedirigeerd. Toch begon ondanks deze pech SVA aan een goede periode en had het betere van het spel de eerste 20 minuten van de tweede helft. Er kwamen wat kansen en het moment dat Tim na een stevige interceptie Noah wegstuurde bracht even schrik. De wild uitkomende en rondmaaiende keeper leek hard in botsing te komen met Noah, maar gelukkig kwam die er zonder kleerscheuren vanaf. Bergen kwam er inmiddels niet meer aan te pas en SVA wellicht geholpen door de laaghangende zon vond steeds de opbouw. En op een dood moment viel dan toch een tegengoal. Ondanks dappere pogingen kwam SVA niet meer terug in de wedstrijd. Vlak voor tijd viel natuurlijk ook nog de 0-2 en bijna was de 0-3 ook nog in de maak. Bergen had over de hele wedstrijd de beste kansen en leunde volledig op hun zware verdediging met daarna het uitspelen van hun snelle counterspitsen. Op de eindstand was niet veel af te dingen. Het is zoals het is en trainer Joeri Houniet heeft wat hoofdbrekens de komende week. En Marcel en Nikita? Nou Marcel heeft het de komende week dus drukker dan zijn dochter.
Van onze verslaggever Richard Fleer

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl