FC Zaandam verliest nipt van titelkandidaat HBOK

Zaandam- Op zaterdagmiddag 9 november stond de wedstrijd op het programma tussen FC Zaandam en het hoog geklasseerde HBOK. Net als in de vorige uitwedstrijd tegen EDO en de week daarvoor, de thuiswedstrijd tegen Purmersteijn, werden er dure punten verspeeld. Vandaag een tegenstander die goed gesponsord wordt en de ploeg uit Zunderdorp kunnen we wel als favoriet bestempelen in de 2e klasse A waar het wekelijks stuivertje wisselen is om de top plaatsen. De eerste fase van de wedstrijd was het vooral aftasten door de beide teams. HBOK had iets meer balbezit dan de thuisploeg en ook dreiging naar het doel van FC Zaandam toe. In de 12e minuut dan ook de eerste kans voor HBOK, die echter matig werd ingeschoten.
Daarna namen de Zaandammers de wedstrijd over en eerst was het Serdar Öztürk die de bal na een goede voorzet van Mounir Raji centimeters naast de paal zag belanden. De drie daarop volgende minuten, waren er drie prima aanvallen te noteren aan FC Zaandam kant Lucas Wijkstra was zeer dichtbij de 1-0 maar ook nu centimeters naast de paal geschoten.
In de 24e minuut gaf de scheidsrechter wel een erg makkelijke penalty aan HBOK. De overtreding binnen de 16 meter was licht maar ook niet echt slim van FC Zaandam. ‘Dank je wel’ voor HBOK en de 0-1 stond op het scorebord.
FC Zaandam speelde zaterdag zonder Adnan Barakat waardoor Luciano Dompig zich direct terug kon vechten in de wedstrijd. De voorzet van Brian Klein Reesink was er geweldig op maat gegeven voorzet die schitterend werd ingekopt door Serdar Öztürk en de Zaandammers kwamen op gelijke hoogte.
FC Zaandam bleek niet onder de indruk van HBOK en ging nadrukkelijk op zoek naar de 2-1. Mounir Raji was er zeer dichtbij maar zijn volley werd gestopt door de keeper van HBOK.
De HBOK spelers bleven vooral gevaarlijk via de prima openingen van Tom de Lange. Maar niemand die het keeper Jory Witlam echt lastig kon maken. De ruststand van 1-1 was een feit.
De 2e helft zakten de HBOK spelers nog meer in en gingen met een valse spits spelen. De ingevallen Bud Water van HBOK bleef wel gevaarlijk en de aandacht vestigen van de FC Zaandam verdediging. Maar zijn inzet verdween hoog over het doel van Jory Witlam.
In de 66e minuut werd Brian Klein Reesink net voor het strafschopgebied van HBOK gestuit. Velen dachten aan een tweede gele kaart en dus rood voor de nummer 16 van HBOK maar de kaart werd aan een andere speler gegeven. Maar als de nummer 16 de overtreding wel had gemaakt had hij eraf gemoeten! De vrije trap van Serdar werd goed ingeschoten en ook prachtig uit het doel gered van de keeper van HBOK.
De 70e minuut werd noodlottig voor FC Zaandam. Een wat ze bij FC Zaandam ‘een vieze counter’ noemen werd deze opzet prima afgerond door de beste man van de 2e helft aan HBOK kant, Bud Water. Zuur was dat natuurlijk wel voor het dapper spelende FC Zaandam.
Iwan Axwijk wisselde kort achter elkaar drie keer om nog iets te proberen en zo de wedstrijd te proberen te forceren en de spanning weer helemaal terug te brengen. Dit lukte echter uiteindelijk niet. De 1-3 in de 77e minuut had nooit geteld mogen worden, de bal die hard naar voren werd geschoten was duidelijk de achterlijn gepasseerd. De grens en de scheidsrechter stonden er te ver van af en de 1-3 werd ingeschoten. De overwinning van HBOK was een feit maar tot aan de 70e minuut zag dat er niet zo uit. FC Zaandam staat nu na de nederlaag tegen de nummer 2 van de tweedeklasse precies in de middenmoot op plek 7.
0-1 HBOK
1-1 Serdar Öztürk
1-2 HBOK
1-3 HBOK
Opstelling:
Jory Witlam. Franklin Kesser. Izaak Scheeper, Michael Nuygen,Brian Klein Reesink, Serghino WareMounir Raji. Zino Hartgers, Serdar Öztürk. Hatim el Abbassi Lucas Wijkstra. 80e minuut Natano Watimena. Jesse Kramer 88e minuut Bart van der Wouden
Van onze verslaggever: Hennie van den Berg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl