Straatvoetbalkoning Edward van Gils te zien op Zaans film festival

Zaandam- Straatvoetbalkoning Edward van Gils is te zien op het Zaans Film Festival op zaterdag 23 november 2019
De voormalig profvoetballer Edward van Gils heeft een bewogen leven achter de rug. Al op vroege leeftijd kwam hij in aanraking met het harde leven van de straat. De verleidingen van de straat bleven hem achtervolgen tot in zijn carrière als profvoetballer bij het team van Excelsior. Edward gooide het roer om na de geboorte van zijn eerste kind. Vanaf dat moment zette hij alles op alles om een stabiele gezinssituatie te creëren en werkte hij keihard om goed voor zijn gezin te zorgen.  
Het voetballen bleef zijn grote passie. Van Gils gaat terug naar de straat om ter ontspanning te voetballen. Edward verbaast zich erover dat zoveel voetbaltalent onopgemerkt blijft. ‘Wat daar gebeurt is niet zomaar iets.’ Straatvoetbal, oftewel “panna” (Surinaams voor poortje) is voetbal op topniveau buiten reguliere voetbalwedstrijden om. Van Gils zet zich in om straatvoetbal een groter platform te geven. Het idee van Streetkings wordt geboren en ziet het licht in 2010. 
Vanaf dan gaat alles in een stroomversnelling, straatvoetbal verovert de wereld. Samen met NIKE zet van Van Gils projecten op als NIKE Panna K.O. en hij speelt in commercials van Coca-Cola. Inmiddels reist Edward, vanaf zijn thuisbasis in de Achtersluispolder, de hele wereld rond, zit hij in het Global Street Team van Ronaldinho en kan je zelfs in het voetbalspel Fifa Street kiezen om te spelen met het personage van Edward.  In 2017 is door Van Gils in Zaandam bij de wijk Poelenburg het Kings Dome opgezet.  
Onlangs heeft Edward van Gils als ‘Godfather van het straatvoetbal’ het project Streetkings in Jail afgerond. Van Gils bezocht diverse gevangenissen in Zuid-Amerikaanse landen en kwam in gesprek met gevangenen en de invloed van voetbal op hun leven. In samenwerking met VICE Studios en INSIGHT TV heeft zijn reis geresulteerd in de prachtige en inspirerende vierdelige serie Street Kings in Jail. ‘Er is een verschil tussen echte criminelen, en slechte keuzes maken’, stelt Van Gils en deze documentairereeks laat op krachtige en emotionele wijze zien hoe doorzettingsvermogen en kansen pakken bepalend zijn voor de maakbaarheid van je eigen toekomst.  
Het Zaans Film Festival heeft de Zaanse première in handen voor het vertonen van alle vier de delen van Streetkings in Jail  op zaterdag 23 november 2019! Edward van Gils zal persoonlijk na de vertoning van het eerste deel een korte lezing met Q&A geven aan het publiek. Toegang is gratis, i.v.m. beperkte aantal plekken graag vooraf reserveren via www.zaansfilmfestival.nl. Dit programmaonderdeel wordt mogelijk gemaakt door Stichting ZS Alliance. 
Link naar youtubetrailer Streetkings in Jail: https://www.youtube.com/watch?v=xquR78BWixY
Link naar reserveren (gratis toegang) https://www.eventbrite.nl/e/tickets-streetkings-deel-1-76546603953

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl