Jong AZ te sterk voor MVV

ZAANSTAD- Jong AZ heeft vrijdag een overwinning op MVV geboekt. De beloften gaven op het AFAS Trainingscomplex twee keer een voorsprong uit handen, maar boekten door een goal van Richonell Margaret alsnog een verdiende zege: 3-2.
Voor het eerst sinds vorig seizoen stond Mees Bakker weer eens onder de lat bij de beloften. De vaste keeper van AZ Onder 19 werd direct op de proef gesteld en kwam als winnaar uit een een-op-een-situatie met Joeri Schroijen. Een minuut later scoorde Félix Correia wel. De Portugees kopte uit een corner van Richard Sedláček zijn eerste AZ-doelpunt binnen.
Penalty
Waar Thijs Oosting voorlangs en op de lat schoot, maakte Anthony van den Hurk er aan de overzijde 1-1 van. Bakker redde even eerder nog op pogingen van Thijmen Goppel en Van den Hurk, maar was nu kansloos. De thuisploeg ging echter toch met een voorsprong aan de thee. De bal ging op de stip na een overtreding op Henri Weigelt; Des Kunst benutte de penalty.
Beloning
Vroeg in de tweede helft waren de gastheren de voorsprong weer kwijt. Joshua Holtby ramde prachtig een vrije trap binnen. Hierna zou MVV alleen nog één keer gevaarlijk worden via Gavin Vlijter, verder domineerde Jong AZ volledig. Een kwartier voor tijd volgde de beloning. Richonell Margaret schoot na uitstekend voorwerk van Joerie Church de winnende binnen.
Stam: ‘Veel op gehamerd’
“Ik ben heel blij dat we nu eens een voorsprong vasthouden en in drie punten omzetten”, reageerde Koen Stam, met Michel Vonk trainer van Jong AZ. “Vooral in de organisatie hadden wij de zaken negentig minuten lang beter op orde, waardoor we nauwelijks in de problemen kwamen. Hier hebben we de laatste tijd veel op gehamerd, mooi dat het er nu uitkomt.”
Margaret viert de 3-2 met collega-doelpuntenmaker Correia.
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – MVV Maastricht 3-2 (2-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Mees Bakker; Joerie Church, Henri Weigelt (58. Joey Jacobs), Justin Bakker, Maxim Gullit; Peer Koopmeiners, Thijs Oosting, Kenzo Goudmijn; Richard Sedláček, Des Kunst (58. Richonell Margaret), Félix Correia.
Opstelling MVV Maastricht: Nigel Bertrams; Natanaël Frenoy (90+1. Luc Mares), Shermar Martina, Thibaut Van Acker, Raoul Last; Koen Kostons, Joshua Holtby, Jérôme Deom; Thijmen Goppel (78. Serhat Kot), Anthony van den Hurk (48. Gavin Vlijter), Joeri Schroijen.
Scoreverloop: 7. Correia 1-0, 35. Van den Hurk 1-1, 45. Kunst 2-1 (pen.), 51. Holtby 2-2, 76. Margaret 3-2.
Gele kaarten: Weigelt, Vonk, Correia (Jong AZ), Van den Hurk, Holtby, Deom (MVV).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Alex Bos.
Toeschouwers: 400.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl