Jong AZ verliest in Eindhoven

EINDHOVEN- Jong AZ heeft zichzelf vrijdag tekortgedaan met een nederlaag bij FC Eindhoven. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam ging met 2-1 onderuit. Henri Weigelt, Richonell Margaret en Joey Jacobs maakten na blessureleed hun rentree.
Na een saai eerste kwartier ging het bij Jong AZ plots draaien. Dat begon met een grote kans voor Des Kunst, die na een diepe bal van Justin de Bakker en afleggen van Thijs Oosting naast schoot. Even later zette Oosting ook Richard Sedláček vrij voor Ruud Swinkels, maar de Tsjech stuitte op de keeper.
Rake rebound
Tussen werd ook Eindhoven gevaarlijk via Samy Bourard, maar het waren de bezoekers die na een halfuur op voorsprong kwamen. Een schot van Tijjani Reijnders werd gekeerd, waarna Oosting in de rebound alsnog toesloeg. Oosting kreeg nog voor het rustsignaal een uitgelezen kans op 0-2, maar de middenvelder schoot wild naast.
Cicilia
In de tweede helft ging het mis voor Jong AZ. Rody de Boer redde nog met de voet op een inzet van Bourard, maar was tien minuten na rust kansloos op een inzet van Rigino Cicilia. Na een schot voorlangs van Sedláček stevende het duel af op een gelijkspel, maar tien minuten voor tijd sloeg Cicilia opnieuw toe: 2-1.
Bakker: ‘Doen onszelf tekort’
“In de eerste helft hadden we al met 3-0 voor moeten staan”, baalde verdediger Bakker. “Halverwege hameren we er in de kleedkamer nog op scherp uit de rust te komen, maar dat gebeurt niet. Dan lopen we achteruit en komen we in de problemen. Met deze nederlaag doen we onszelf enorm tekort.” 
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Eindhoven – Jong AZ 2-1 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Collin Seedorf, Flor van den Eynden, Quinten Huybers (46. Jay Idzes), Moses Makasi; Maarten Peijnenburg, Samy Bourard (90+3. Youri Roseboom), Karim Essikal; Alvin Daniëls, Rigino Cicilia, Kaj de Rooij (85. Bart Biemans).
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Peer Koopmeiners (59. Henri Weigelt), Justin Bakker, Maxim Gullit; Tijjani Reijnders, Thijs Oosting, Kenzo Goudmijn; Richard Sedláček, Des Kunst (77. Joey Jacobs), Félix Correia (62. Richonell Margaret).
Scoreverloop: 29. Oosting 0-1, 53. Cicilia 1-1, 81. Cicilia 2-1.
Gele kaarten: Essikal (FC Eindhoven), Bakker, Sedláček (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Laurens Gerrets.