Dure misstap OFC bij Quick in Den Haag

Den Haag- Derde divisionist OFC heeft op bezoek bij hekkensluiter Quick dure punten gemorst: 1-1. De ploeg van interim-trainer Bert Blank was vooraf gewaarschuwd voor de stugheid van de thuisploeg, maar liep zich desondanks vast op de goed georganiseerde Hagenaars.
Waar Quick het punt volgens Blank na afloop omarmde, baalde hijzelf stevig van de remise. „Na afloop in de bestuurskamer kon je duidelijk het verschil tussen beide ploegen zien”, aldus Blank, die hoofdtrainer Eric Heerings voor onbepaalde tijd vervangt. Heerings deed een paar weken geleden een stapje terug wegens familie-omstandigheden. Wanneer hij weer terugkeert aan het roer is onduidelijk. „De mensen van Quick waren enorm blij met het punt. Wij niet. Het voelt eigenlijk alsof we verloren hebben.” Het ambitieuze OFC kan zich deze misstap eigenlijk niet permitteren. Het verschil met nummer een OSS’20 bleef drie punten, maar had dit weekeinde dus verkleind kunnen worden.
„Quick speelde sterk gegroepeerd en vanuit een goede discipline”, vond Blank. „Daardoor hadden wij veel moeite om ons ritme te vinden. We liepen ons continu stuk op de defensie en kwamen er maar moeilijk doorheen.” Direct vanaf de aftrap wilden de Oostzaners zo snel mogelijk de voorsprong grijpen. „We leverden veel strijd op zoek naar een snelle treffer. We hadden pech in de afronding of hadden het vizier niet op scherp staan.” Zo verprutste aanvaller Edip Biberoglu twee scoringskansen, en knalde Daan Boerlage een vrije trap tegen de lat. Beide ploegen gingen zonder een doelpunt rusten.
„Tijdens de pauze heb ik van iedereen honderd procent inzet verlangd. Want het was duidelijk dat we anders niet zouden scoren tegen Quick.” Die boodschap leken de spelers van OFC ter harte te hebben genomen. Gelegenheidsspits Mike Brantjes, normaal aanvoerder én centrale verdediger, volleerde een doorgekopte voorzet raak voor de felbegeerde openingstreffer.
Lang mochten de bezoekers niet van de voorsprong genieten. „Zes minuten later stonden we te slapen bij een vrije trap. De spelers van Quick mochten twee kopduels winnen in ons strafschopgebied.” Kai van Hesse kopte de bal tegen het net. Omdat OFC na de 1-1 niet meer gevaarlijk werd, voerde Blank meerdere wissels door. „Maar het leverde ons eigenlijk geen extra stootkracht meer op.”
OFC staat na het gelijke spel op de vierde plek, drie punten achter koploper OSS’20.
bron: nhd.nl