Terechte puntendeling EDO en FC Zaandam

Haarlem- Met twee knappe overwinningen op rij zijn de Zaandammers inmiddels op plek 7 beland. De balans in het team is uitstekend te noemen. Ook het omgaan met teleurstellingen hoort bij dit team. Ga er maar aan staan 5 verdedigers in de lappenmand waardoor andere spelers hun kans grijpen en dat zeer goed hebben ingevuld.
EDO is een tegenstander die FC Zaandamwel licht. De resultaten zijn ook vaak in Zaandammer voordeel!
FC Zaandam vanaf minuut 1 op zoek naar een snelle treffer en meestal was de linkerflank van de bezoekende ploeg hier bij betrokken. Zino Hartgers op snelheid langs zijn tegenstanders en de prima uithaal van Mounir Raji kon net over het doel getikt worden door de keeper van EDO.
In de 8e minuut eindelijk een aanvallende actie van de thuisclub maar het schot werd simpel gepakt door Jory Witlam. Weer zo een snelle aanval van FC Zaandam die afgestopt werd door de verdediging van EDO. De corner daarop volgend van Luciano Dompig werd hard ingekopt door Mounir Raji en vooral onhoudbaar voor de keeper van EDO 0-1 FC Zaandam. Lang konden de bezoekers uit Zaandam hier niet van genieten want een minuut later was het al 1-1.
FC Zaandam bleek totaal niet aangeslagen door deze treffer en had het beste van het spel. Na een geweldige aanval verscheen Serdar Öztürk alleen voor de keeper en schoot hard in. Met een prachtige redding voorkwam de keeper van EDO de 1-2.
In minuut 31 werd er belabberd yitverdedigd middels een verschrikkelijke terugspeel die Serdar Ozturk kon oppikken. Hij snelde op de keeper af, keeper omspeeld en worden neergelegd binnen de 16 van EDO. Ja dan moet je echt doen waar je voor bent aangesteld scheidsrechter. De bal op de stip leggen! Iedereen in het veld en langs de lijn zag hier een 100% strafschop in. FC Zaandam bleef hard werken om de 1-2 te maken. Franklin Kesser was er nog dichtbij maar zijn harde kopbal uit een corner werd hard naast gekopt. Ruststand 1-1.
Na de thee met de wind mee voor FC Zaandam gingen de mannen van Iwan Axwijk op zoek naar de voorsprong. Door het vroege storen van de spitsen van FC Zaandam ging het uitverdedigen lastig bij EDO. Maar profiteren konden de Zaandammers nog niet.
Ook EDO zag kansen en vooral de counters waren levensgevaarlijk vooral de 3 invallers zorgden voor nieuwe impulsen voor de thuisclub. Maar steeds maar weer kwam keeper Jory Witlam als winnaar uit de bus. In de 59e minuut werd Lucas Wijkstra gewisseld voor Jesse Kramer.
Het werd gaandeweg donker op het complex van EDO en de tijd tikte door zonder echt grote mogelijkheden.
Ook Serdar Ozturk kreeg zijn kansje maar zijn kopbal werd ook nu goed gestopt door de goalie van de Haarlemmers.
Luciano Dompig kon niet meer verder spelen en werd gewisseld voor Nadif Monif die zijn competitiedebuut mocht maken voor FC Zaandam.
Michael Nguijen die ook vandaag ijzersterk speelden met Hatim El Abassi voor hem aan de rechterkant voorkwam met een uiterste redding dat EDO op voorsprong kon komen.
In minuut 80 werd Elias Clement door twee spelers van EDO onder het gras gestopt en wederom werd er geen overtreding gezien door de scheidsrechter waardoor de speler van EDO op weg naar de 2-1 was. Alleen Jory Witlam is zo ongelofelijk sterk in de 1 tegen 1 situatie en voorkwam met een geweldige redding de 2-1 voor EDO.
De enorme pegel van Mounir Raji in blessuretijd had zomaar de 1-2 kunnen opleveren maar zijn uithaal verdween centimeters naast de kruising.
De laatste kans van deze levendige wedstrijd was voor Jesse Kramer die een prima counter af had kunnen ronden. Zijn schot van ongeveer acht meter werd ook nu gered door de keeper van EDO.
De eerste helft was duidelijk voor FC Zaandam en de tweede helft waren de betere kansen voor EDO. Maar van de niet gekregen penalty zullen ze in Zaandam nog wel even last houden!
Opstelling FC Zaandam:
Jory Witlam. Franklin Kesser ,Michael Nguyen, Izaak Scheeper, Elias Clement. Mounir Raji.Hatim el Abbassi Luciano Dompig, 75e minuut Monsif Nadif Lucas Wijkstra.50e minuut Jesse Serdar Öztürk. Zino Hartgers.90e minuut Saginden Asaipilliah
Wissels: Erik Veen, Jesse Kramer, Monsif Nafif en Saginden Asaipilliah
Van onze verslaggever: Hennie van de Berg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl