Jong AZ verspeelt voorsprong in Volendam

Volendam- Jong AZ is er vanavond niet in geslaagd te winnen op bezoek bij FC Volendam. Aan de Dijk kwamen de bezoekers tweemaal op voorsprong maar was het uiteindelijk de thuisploeg dat veerkracht toonde en met 3-2 won. Op basis van de kansen was dat ook wel terecht want Volendam raakte in totaal drie keer de lat en eenmaal de paal. 
De gastheren raakten na twintig seconden al de lat na een schot van afstand van Antonucci. Na een kwartier kreeg Correia een grote kans maar hij stuitte op doelman Bakker. Niet lang daarna was de Portugees wederom belangrijk. Na een goede schijnbeweging legde hij de bal bij de tweede paal neer, waarna Druijf van dichtbij binnen kon tikken.
Voorsprong
Lang kon Jong AZ niet genieten van de voorsprong want nog geen tien minuten later bracht Jelle Duin op fenomenale wijze de stand in evenwicht. De van AZ gehuurde spits jaste de bal uit de draai in de verre hoek. De Boer voorkwam voor rust vervolgens met twee knappe reddingen dat de thuisploeg op voorsprong kwam. De gasten kregen via Oosting en Aboukhlal echter ook kans op een treffer. Laatstgenoemde was het dichtste bij een goal maar raakte de paal.
Achterstand
In de tweede helft schoot Volendam uit de startblokken. Binnen een mum van tijd waren er kansen voor Johnsen en Antonucci die de paal en de lat raakte. Na een uur spelen kwam Jong AZ tegen de verhoudingen in echter aan de leiding. Aboukhlal trok van links naar binnen en schoot in de korte hoek raak.
Debuut
In de slotfase, waarin Iman Griffith zijn debuut maakte, trok de thuisploeg het duel echter binnen twee minuten naar zich toe. Vlak zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker, terwijl Smal zijn ploeg twee minuten later aan de leiding bracht. Ondanks kansen voor Druijf en Griffith zou er niets meer veranderen aan de score.
Karakteristieken
Doelpunten: 23’ Druijf 0-1, 31 Duin 1-1, 63’ Aboukhlal 1-2, 74’ Vlak 2-2, 76’ Smal 3-2
Gele kaarten: Goudmijn, De Boer, Oosting (Jong AZ) Murkin (FC Volendam)
Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Koopmeiners (c), Bakker, Gullit; Reijnders, Oosting, Goudmijn (79’ Kunst); Correia (61’ Sedlacek), Druijf, Aboukhlal (72’ Griffith)
Opstelling FC Volendam: Bakker; Betti, Tol (76’ Runderkamp), Van de Ven, Smal; Vlak, Visser (c), Antonucci; Doodeman (69’ Kaars), Duin, Johnsen (64’ Murkin)