RCZ, Fortuna-W en Sporting-K bekeren verder

Zaanstad- Afgelopen week stonden er vier midweekse districtsbekerwedstrijden op het programma. Op dinsdagavond wisten RCZ en Fortuna-W de eerste bekerronde te overleven. De Zaandammers rechtten de rug na een 1-0 achterstand in de rust. Door doelpunten van Teymen en Gambier kon de ploeg van hoofdtrainer Harry Volkers met een goed gevoel uit Edam huiswaarts keren.
rkvv Saenden was op het complex van zvv Zaandijk dicht bij een stunt tegen hoofdklasser Hollandia. De bezoekers uit Hoorn kwamen pas een minuut voor tijd op een 2-3 voorsprong. De Wormerveerders die naar Zaandijk uitweken vanwege de betere lichtinstallatie kwamen tot tweemaal toe op voorsprong. De openingstreffer was van Remy Goudriaan. Ook Melvin Bruyn was eenmaal trefzeker maar de twee treffers van de thuisploeg bleken net niet genoeg.
In Egmond-Binnen ging het voor Fortuna Wormerveer moeizamer dan gedacht. De ploeg van Juan Fernandez Coto incasseerde twee tegentreffers tegen vierdeklasser Sint Adelbert. In de rust stond het zelfs nog 2-2. In de rust konden de Wormerveerders tot inkeer komen en in de tweede helft liepen de
‘witte boorden’ toch nog uit naar 2-6. Dit door doelpunten van Snelders(3), Heijnis, De Groot, M Klopper.
Het verging SVA afgelopen woensdagavond wat minder tegen eersteklasser Kolping Boys. In Oudorp werd het
4-2 voor de thuisploeg. De Assendelvers waren vorig jaar nog ‘cupfighters’door onder andere ADO’20 en de reserves van de Koninklijke HFC uit te schakelen. De mannen van trainer Joeri Houniet kwamen woensdagavond nog wel op een 0-1 voorsprong door een goal van Noah Bruins. In de tweede helft ging het tempo bij de thuisploeg een tandje omhoog en stond het in een mum van tijd 4-1. Wederom Bruins wist de uitslag nog enigzins dragelijk te maken door de 4-2 voor zijn rekening te nemen.
In Krommenie wist Sporting K ten koste van SDOB tot de tweederonde om de districtsbeker door te dringen. De Zaanse derdeklasser bleef de ploeg uit Broek in Waterland de baas. In een vermakelijke pot voor een handjevol toeschouwers werd een verdiende overwinning geboekt vond trainer Jordi van Beek. De treffers van de thuisploeg kwamen op naam van Wessel Krook(2) en Mike Pirovano.
Dinsdag
EVC-RCZ 1-2
Sint-Adelbert-Fortuna W 2-6
rkvv Saenden-Hollandia 2-3
Woensdag
Kolping Boys-SVA 4-2
Donderdag
Sporting-Krommenie-SDOB 3-2