Jong AZ onderuit tegen NEC

ZAANSTAD- Jong AZ heeft de zege in de beloftenderby maandag geen passend vervolg kunnen geven. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk ging met 0-2 onderuit tegen NEC. Beide goals vielen na rust.
In de openingsfase kreeg Jong AZ via Zakaria Aboukhlal en Tijjani Reijnders twee flinke schietkansen. Daarna bleef het echter stil voor het doel van NEC-keeper Mattijs Branderhorst. Zijn collega Jasper Schendelaar had het drukker. Hij hield Jonathan Okita, Zian Flemming en Tom van de Looi van scoren af, zag een goal van Ole Romeny afgekeurd worden (buitenspel) en Flemming de paal raken.
Van Eijden
Na rust was de kansenverhouding meer in evenwicht. Zo werd Richard Sedláček vrijgespeeld door Zakaria Aboukhlal, maar de Tsjech stuitte in de korte hoek op Branderhorst. Kort scoorde aan de overzijde bijna Rens van Eijden uit een corner. Schendelaar bracht redding op de kopbal van de voormalig AZ’er.
Op de stip
Halverwege het tweede bedrijf ging de bal op de stip na licht vasthouden van Peer Koopmeiners. Zian Flemming opende vanaf elf meter de score. Sedláček kreeg een forse kans op de gelijkmaker, maar in plaats van 1-1 werd het een kwartier voor tijd 0-2 via Anthony Musaba. In de slotfase waren Félix Correia, Keyennu Lont en Yukinari Sugawara nog dicht bij een Alkmaarse goal, maar deze viel niet.
Koopmeiners: ‘Te laag tempo’
“Het zat er vandaag niet in”, oordeelde aanvoerder Koopmeiners. “Het was energieloos, waardoor we in een te laag tempo speelden. Zolang het 0-0 blijft hoop je nog wel op een zege. Dan is het vervelend als de scheids de bal na licht contact op de stip legt en zij op 0-1 komen. Daarna brachten we overigens nog steeds te weinig energie. Dit verlies is zuur, maar we moeten ons nu snel focussen op de volgende wedstrijd, vrijdag in Volendam.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – NEC 0-2 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Yukinari Sugawara, Peer Koopmeiners, Justin Bakker, Maxim Gullit; Tijjani Reijnders, Thijs Oosting (69. Keyennu Lont), Kenzo Goudmijn; Zakaria Aboukhlal, Des Kunst (46. Félix Correia), Richard Sedláček (79. Justin Baas).
Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Rens van Eijden, Josef Kvida, Bas Kuipers; Tom van de Looi, Mart Dijkstra, Jellert van Landschoot (88. Tom Overtoom); Jonathan Okita, Zian Flemming, Ole Romeny (68. Anthony Musaba).
Scoreverloop: 64. Flemming 0-1 (pen.), 75. Musaba 0-2.
Gele kaarten: Koopmeiners (Jong AZ), Van de Looi (NEC).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Sam Dröge
Toeschouwers: 450.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl