Fortuna W thuis gelijk tegen Kolping Boys

Wormerveer-Het thuisduel tegen Kolping Boys betekende puntverlies voor Fortuna-Wormerveer. De ploeg van Juan Fernandes Coto verspeelde twee dure punten. Het werd na een 1-0 voorsprong uiteindelijk 1-1.
Voor Fortuna Wormerveer wachten drukke weken in verband met het landelijke en districtsbekertoernooi waarin nog actief word deelgenomen. Na de wedstrijd tegen Kolping Boys wachten in twee weken tijd nog eens vier tegenstanders, te beginnen dinsdag avond in Egmond-Binnen.
Zondag volgt dan competitievoetbal (uit tegen De Meern) waarna woensdags opnieuw een midweekse uitwedstrijd wacht. Dan is Sparta Nijkerk de tegenstander in een duel om de landelijke KNVB-beker. De zondag erop (3 november) wordt het drukke programma afgesloten met een thuiswedstrijd tegen sv Hoofddorp.
Emre Bilgin sneuvelde al in de eerste van die vijf wedstrijden. Twintig minuten voor tijd moest de smaakmaker van Fortuna met een blessure aan de hamstring naar de kant. ,,In de voorbereiding kreeg ik tegen Assendelft ook al last van mijn hamstring. Blijkbaar is die blessure nog niet volledig hersteld. Ik denk dat ik sowieso de wedstrijd van dinsdag aan mij voorbij moet laten gaan. Dan hoop ik dat ik zondag voor de competitie weer inzetbaar ben. Die wedstrijd is belangrijk voor de lange termijn.’’
Of Bilgin de competitie voorrang geeft op het landelijke bekertoernooi, liet de vleugelaanvaller in het midden. ,,De partij tegen Sparta Nijkerk in het bekertoernooi is óók een heel mooie wedstrijd. ’’
Dreiging
Met het uitvallen van Bilgin werd de dreiging richting het doel van sluitpost Patrick de Vries een stuk minder. De bezoekers durfden ook meer aan aanvallen te denken en bewogen zich meer richting het doel van keeper Halil Suzulmus. ,,We hadden deze wedstrijd ook nog gewoon kunnen verliezen’’, zag ook trainer Juan Fernandez Coto. ,,Want hoewel wij aan het drukken zijn, werden zij nog levensgevaarlijk.’’
Dat Coto zich enigszins zorgen maakte om de aanvalsdruk van de bezoekers, is niet zo verwonderlijk. ,,We hebben nog geen enkele keer deze competitie ’de nul’ gehouden. We hebben al negen goals tegen! De organisatie bij balverlies is gewoon niet goed.’’
Graag zou Coto daar meer de nadruk op willen leggen in de training. Maar het drukke programma heeft ook zo zijn impact op het trainingsschema. ,,Dat betekent dat we alleen op donderdag trainen en dan gaan we niet volle bak.’’
Het is een spagaat waarin de trainer staat, die ook vindt dat het vooral heel fijn is om wedstrijden te voetballen. Maar de resultaten in de competitie blijven achter bij de verwachtingen. ,,We moeten punten pakken, bij de eerste vijf op de ranglijst staan. Tijdelijk in de schaduw van de koplopers strijden? Ik wil liever in de spotlights voetballen. ’’
Fortuna beloonde zich halverwege de eerste helft voor een sterke start van de wedstrijd. Nadat Milan Klopper na een kwartier al eens de paal had geraakt, zette Ferry Heijnis uit een ingooi zijn tegenstander weg en schoot met een volley hard raak.
Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten: Thomas Menu stuurde Kevin Cappai weg, die omspeelde Halil Suzulmus en schoot raak. Het lukte de thuisploeg daarna niet meer Kolping Boys op een nieuwe achterstand te zetten, ook al omdat Maurice Twisk een inzet van Bilgin van de lijn haalde.
Fortuna Wormerveer: Suzulmus; Hoogstra, Morsen, Huwaë, MacDonald; Snelders (De Groot), Bruijn, Beukman (81. Manuputty); Bilgin (71. De Munnik), Heijnis, Klopper.
Kolping Boys: P.de Vries; T.de Vries, Van den Oord, Winkelaar; G.Bruin (66. Kooge), Menu, Twisk, J.Bruin (72. Dekker); Cappai, Martens (88. Gijzen).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl