Feestelijke finaleavond Rabobank ClubSupport

Zaandam-Afgelopen dinsdag organiseerde Rabobank Zaanstreek voor de tweede keer de Rabo ClubSupport finaleavond. Tijdens deze feestelijke avond namen negenenzestig verenigingen en stichtingen een envelop met cheque in ontvangst. Aan het eind van de avond mochten de ruim 200 gasten de enveloppen openen en kregen zij te zien welk bedrag zij krijgen van de bank. In totaal werd er € 100.000,- verdeeld. Tal van Zaanse voetbalverenigingen die bij de Rabobank Zaanstreek bankieren namen deel aan de lucratieve aktie. Zo deden Zaalvoetbalvereniging FCZSW, cvv Blauw-Wit W en vv Assendelft deel aan de aktie.
Lokaal het verschil maken
Ook voor directievoorzitter Ariënne Kooter was deze avond een feestje; “Als Rabobank geloven we in de kracht van verenigingen. Al deze verenigingen en stichtingen spelen een grote rol in ons leven en in het leven van onze klanten. Veel leden van Rabobank Zaanstreek hebben gebruik gemaakt van hun stemrecht. Samen hebben zij een ton verdeeld over de deelnemende verenigingen en stichtingen uit de gemeenten Zaanstad, Wormerland en Oostzaan. Omdat de Rabobank een coöperatie is, geeft de bank haar leden invloed op de besteding van een deel van het coöperatief dividend. Zo betrekt de bank méér leden bij de toekenning van steun aan het lokale verenigingsleven!”
Gevarieerd programma
De avond werd geopend door gymvereniging DEV. Vervolgens sprak Joop Alberda de bestuurders toe. De voormalig volleybal coach vertelde een inspirerend verhaal over zijn visie op sport. Mooie anekdotes over onder andere het olympisch goud dat hij pakte met de heren volleybalploeg in Atlanta. En nadat iedereen zijn envelop had opengescheurd om de inhoud te bekijken, werd de avond afgesloten door de band ‘Gewoon Hazes’.
Alleen maar winnaars
Alle deelnemers hebben een maatschappelijk doel bedacht waar zij het geld aan willen besteden. Zo wil de voetbalvereniging Assendelft led verlichting aanschafen. De uiteindelijke winnaar ‘De Zonnebloem’ zal de ruim € 7.500,- besteden aan een vakantie voor mensen met een beperking.
Kortom een avond met alleen maar winnaars!