Prima thuiswinst FC Zaandam op sv Marken

Zaandam-FC Zaandam proefde vorige het zoet van de overwinning en dat smaakt naar meer! De 2e helft vorige week uit tegen Jong Holland liet zien waarin het team, vooral voetballend, toe in staat moet worden geacht.
Vandaag een duidelijke strijd tegen SV Marken om een vaste plek in de middenmoot. De wedstrijd vandaag stond onder leiding van Krommenieër Peter Beudeker.
Vooral in de eerste fase van de wedstrijd was het FC Zaandam dat zijn bedoelingen direct duidelijke maakte aan de bezoekers. Vooral Zino Hartgers bezorgde zijn directe tegenstander vanaf de eerste minuut handen vol werk! Keer op keer snelde Hartgers voorbij de rechtsachter alleen de spitsen reageerden niet op het matige verdedigen van SV Marken.
In de zesd minuut was het Mounir Raji met een mooie voorzet op Serdar Öztürk die al in de lucht hing en de bal net niet kon inkoppen. SV Marken bleef met kunst en vliegwerk nog 20 minuten op de been maar meer dankzij keeper Jeffrey Koreman. Met een geweldige redding hield hij Serdar OzturK van scoren af!
Eindelijk konden de toeschouwers juichen in de 25e minuut nadat Lucas Wijkstra met een prima steekbal alleen voor de keeper vrij werd gespeeld. De afwerking van Wijksta was ook prima te noemen en de 1-0 stond op het scorebord. SV Marken werd in dezelfde minuut een 2-0 achterstand bespaard gebleven na een schot van Mounir Raji was het weer keeper Jeffrey Koreman met een goede redding.
De grensrechter van SV Marken zat er in de 30e minuut goed naast met zijn vlaggen voor buitenspel! Toch merkte scheidsrechter Beudeker dat het publiek hier fel op reageerde want een minuut later en weer een vlaggende grensrechter liet hij doorspelen. Bijna was het Serdar Özturk met de 2-0 en weer kon de keeper redding brengen!
De snelheid van Zino werd weer goed benut vrij voor de keeper komend schoot Zino hard op de paal, de rebound werd vervolgens op de lat geschoten en het was Lucas Wijkstra die met een omhaal de bal in het verlaten doel mocht schieten. 2-0!
FC Zaandam gewoon op alle fronten de baas in Zaandam en dat het slechts 2-0 was een wonder te noemen. De 1e helft en de wedstrijd had FC Zaandam in de 45e minuut definitief op slot kunnen gooien, na een geweldige actie van Luciano Dompig was het Serdar die de 3-0 op zijn schoenen had! De harde inzet van Ozturk verdween net over de lat waardoor de ruststand 2-0 werd ingegaan.
De pauze werd vooral gebruikt door de trainer van SV Marken om zijn spelers vooral met iets meer inzet te laten spelen. Dat lukte vooral de 1e fase van de 2e helft wel. Met iets meer durf en strijd kwamen zij iets meer in het spelen maar echt gevaarlijk werden zij niet echt en anders stond Jory Witlam er ook altijd nog om redding te brengen.
Na een aantal velende overtredingen van achteren op de ledematen van Luciano Dompig vond Beudeker het wel genoeg en trok ook terecht een gele kaart.
Adnan Barakat die ook vandaag samen met Franklin Kesser het hard van de defensie vormden kon niet verder spelen en werd in de 67e minuut vervangen door Izaak Scheeper.
De plaag van de defensie van SV Marken, Zino Hartgers had zijn beloning van zijn goede spel kunnen afmaken in de 68e minuut nadat hij vrij voor de keeper werd gezet. Zijn schot van een metertje of 7 verdween niet in het doel maar centimeters naast het doel!
En daar was dan zo een momentje voorin bij SV Marken. Maar met een geweldige redding voorkwam Jory Witlam de 2-1.
Binnen een minuut waren er weer twee mogelijkheden voor Zino Hartgers te vermelden; eerst verdween zijn schot hard over het doel en kort daarop met enige hulp van keeper Jeffrey Koreman schoot Zino de 3-0 binnen.
Als ook Jeffrey Koreman fouten gaat maken voor zijn ploeg is het gedaan met SV Marken. Serdar Ozturk kon makkelijk zijn vierde treffer van het seizoen maken en de thuisclub zeer comfortabel op 4-0 zetten. Luciano Dompig werd gewisseld voor Zakaria Bounhalli.
Een pegel van Mounir Raji verdween boven op de lat voordat SV Marken de ere treffer uit een corner mocht aantekenen. 4-1.
De zeer sterk spelende Michael Nuygen kon na een tik ook niet meer verder spelen en werd nog gewisseld voor Erkan Malcoc.
De invalbeurt van Zakaria werd ook niet een gelukkige invalbeurt nadat hij zeer dichtbij de bal hard tegen zijn hoofd kreeg aangeschoten en korte tijd later niet meer verder kon spelen.
Weer een duidelijke overwinning van FC Zaandam die keurig aansluit onder de kopgroep in 2 A. Volgende week speelt FC Zaandam bij EDO uit.
1-0 Lucas Wijkstra
2-0 Lucas Wijkstra
3-0 Zino Hartgers.
4-0 Serdar Öztürk
4-1 SV Marken
Opstelling:
Jory Witlam. Franklin Kesser. Adnan Barakat 67e minuut Izaak Scheeper. Michael Nuygen, 85e minuut Erkan Malcoc. Elias Clement. Mounir Raji. Luciano Dompig 83e minuut Zakaria Bounhalli Zino Hartgers.Serdar Öztürk. Hatim el Abbassi Lucas Wijkstra. 60e
Van onze verslaggever Hennie van den Berg
Foto: Caroline Kramer

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl