Jong AZ terechte winnaar in derby tegen Jong AJAX

Zaanstad- Jong AZ heeft vrijdagavond de derby gewonnen van Jong Ajax. Grote man aan Alkmaarse kant was Des Kunst, de spits had met twee treffers een belangrijk aandeel in de overwinning. De thuisploeg kwam in de eerste helft op 2-0 door treffers van Oosting en Kunst, waarna Traore voor de thee wat terugdeed. Na de pauze bracht Kunst de marge weer op twee. Kühn bracht een kleine tien minuten voor tijd de spanning nog even terug. 
De bezoekers hadden in de eerste paar minuten het betere van het spel. Jong AZ werd naar achteren gedrukt en de Amsterdammers werden een aantal keer gevaarlijk. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Sterker nog, het was de thuisploeg dat de eerste grote kans kreeg. Mohammed Taabouni kon alleen op doelman Scherpen af maar raakte de paal. Niet lang daarna kwam de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk alsnog op voorsprong. De voorzet kwam van Maxim Gullit, waarna Thijs Oosting knap raak schoot.
Jong AZ bleef vervolgens gegroepeerd verdedigen en gaf vrij weinig weg. In de counter waren de talenten vervolgens een aantal keer gevaarlijk. Vlak na de openingstreffers kon Des Kunst alleen af op Scherpen, maar de hoek was te moeilijk om de doelman te verschalken. De spits zou echter toch nog tot scoren komen in de eerste helft. Thijs Oosting was ditmaal de aangever en stelde Des Kunst in staat van dichtbij de 2-0 binnen te tikken. Ondanks dat er niets aan de hand leek kon Jong Ajax vlak voor rust toch de aansluitingstreffer maken via Traore.
Kunst
Na de pauze was het wederom Des Kunst die trefzeker was. De spits werd diep gestuurd door Mohammed Taabouni en bleef oog in oog met Kjell Scherpen kalm. De Alkmaarders hielden hierna de controle en kregen de grootste kansen. Met name Sedlacek had de wedstrijd eigenlijk al in het slot moeten gooien. De Tsjech verprutste echter twee riante mogelijkheden. Door de gemiste kansen werd het in de slotfase nog even spannend omdat Kühn tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte. De overwinning zou echter volledig terecht toch naar Jong AZ gaan.
Karakteristieken
Doelpunten: 16′ Oosting 1-0, 36′ Kunst 2-0, 45′ Traore 2-1, 49′ Kunst 3-1, 84′ Kühn 3-2
Gele kaarten: Goudmijn (Jong AZ) Castillo, Gravenberch, Eiting (Jong Ajax)
Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Koopmeiners (c), Bakker, Gullit; Reijnders, Oosting, Goudmijn (90′ Van der Wacht) ; Sedlacek, Kunst (89′ Lont), Taabouni
Opstelling Jong Ajax: Scherpen; Ter Heide (70′ Q. Timber), Timber, Pierie (c) (31′ Kemper), Castillo; Gravenberch, Ekkelenkamp, Eiting; Kühn, Traore (78′ Pynadath), Lang bron: azfanpage.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl