rkvv Saenden verzuimt overwinning te pakken

Wedstrijden tussen rkvv Saenden en vv Limmen zijn niet al te vaak op de kalender te zien geweest en vielen altijd uit in het voordeel van de ploeg uit Limmen.
Vanmiddag echter op het zwaar bespeelbaar veld in het Guisveld heeft rkvv Saenden verzuimd om vv Limmen met een nederlaag huiswaarts te sturen.
Met een eindstand van 1-1 mocht vv Limmen uiteindelijk tevreden zijn en likte Saenden de wonden met het besef dat de opgelegde kansen die het heeft gehad niet (goed)
zijn benut. Als er al een kans was om Limmen te verschalken dan was het deze middag wel. Vanaf het begin nam rkvv Saenden het initiatief met goed en verzorgd voetbal.
vv Limmen had geen antwoord op het spel, maar had het geluk dat de scheidsrechter, die meende dat je vanaf de middellijn een wedstrijd kunt leiden, in de 11e minuut de overtreding van achteren op Damian Wijndal die alleen op het doel afstevende verkeerd beoordeelde. vv Limmen had op dat moment met 10 man moeten staan en rkvv Saenden werd een penalty ontnomen. Daarna volgden
nog een aantal zeer goede mogelijkheden op een openingstreffer, maar door de drukke in de 16 meter werden de inzetten gekraakt, danwel door de alert optredende Limmen keeper gepakt.
Toen het doelpunt eindelijk wel viel werd het op advies van de vv Limmen assistent afgekeurd wegens een neuslengte buitenspel toen uitleg werd gevraagd. vv Limmen kon in het 1e part geen of onvoldoende tegenstand bieden en rkvv Saenden voetbalde in die fase zeer goed met een uitblinkende Miel Honig op het middenveld. Desondanks wist Limmen na ee steekbal te scoren, maar ook dat feest ging niet door wegens buitenspel. De mooiste kans van de 1e helft kwam in de 36e minuut op naam van Remy Goudriaan, die geheel vrijgespeeld werd door één van de andere uitblinkers aan
Saendens zijde Damian Wijndal. De inzet was niet goed genoeg om de keeper van Limmen te verschalken. Luttele minuten daarna speelde Remy Goudriaan zich prima vrij, maar zag zijn inzet via de paal weer in het veld komen. De ruststand bleef hierbij dan ook 0-0.
Na de rust wist Saenden in de 53e minuut eindelijk de zeer verdiende 1-0 te scoren via Soner Gedek die zich fraai vrij kapte op aangeven van Damian Wijndal. Saenden zette nog even aan met de bedoeling vv Limmen de genadeklap te geven, maar het gewenste doelpunt bleef uit. Een voorzet van de doorgebroken Lex Meijns werd met de hand uit het 16meter gebied gegleden en waar iedereen op een penalty rekende werd deze wederom niet gegeven. Niet zo raar dat spelers reageren ook al is ervoor gewaarschuwd dit niet te doen. Daarnaast raakten de spelers raakten vermoeid van de inspanningen op het zware veld en het voetbal werd slordiger te snel werd de lange bal gehanteerd. Het speelde vv Limmen in de kaart en naarmate de 2e helft vorderde volgen er meer
gevaarlijke counters. Stanley wist nog een bal van de doellijn weg te halen, maarde Limmenaren zagen hun kansen en loerden op de counter veelal met een lange bal. Bij Saenden nam de irritatie toe over beslissingen van de veraf staande leidsman, die de voetballende ploeg daarmee benadeelde. Een aantal gele kaarten wegens commentaar waren het logische gevolg om het matige optreden
te verbloemen. Toen in de 85e minuut uit een vrije trap de bal werd doorgekopt op een vrijstaande (al dan niet in buitenspel staande) Limmen speler viel de onverdiende gelijkmaker 1-1. Saenden kreeg nog kansen zelfs met 10 man nadat Melvin zijn 2e gele kaart had gezien. Het zou de wedstrijd worden van de gemiste kansen want op basis van het vertoonde voetbal en veldoverwicht had
de ploeg van René Reijinga recht op een overwinning.