Onnodige nederlaag Fortuna W tegen de Zouaven

Grootebroek- Onnodig, zo kunnen we de 2-0 nederlaag van Fortuna Wormerveer in de uitwedstrijd tegen de Zouaven toch wel omschrijven. Een wedstrijd waarin de angst aan beide zijden groot was. Wachten op elkaars fouten. Opeengepakte middenveldbezetting. Summiere kansen. Zouaven was de meest gelukkige ploeg.
In de wetenschap dat promovendus De Zouaven haar drie voorgaande wedstrijden winnend had afgesloten starte de thuisploeg als favoriet. Die rol kwam er aanvankelijk niet echt uit, net zo min als Fortuna W toonde ’ten koste van alles’ deze slag te willen winnen. 
De eerste echte aanval viel in de negende minuut te noteren. Jermano bracht Aram in stelling, maar dit kon niet succesvol worden afgerond. 
Na een kwartier spelen wist Zouaven haar eerste corner af te dwingen, maar ook voor de rood-grijzen geen succes.
Na bijna een half uur spelen (ploeteren?) leek Ferry de score te gaan openen. Hij wist goed in de 16 door te gaan en de doelman kon maar nipt zijn vinger achter de bal krijgen.
Niet veel later moest Halil zich tweemaal achtereen in de baan van het schot werpen om een achterstand te voorkomen. De wedstrijd wilde om wat voor reden dan ook maar niet tot volle wasdom komen. Mede omdat Zouaven niet echt aandrong en Fortuna W niet bij machte leek dat serieus te gaan doen.
In het tweede bedrijf meteen een Fortuna offensief met een corner als voorlopig hoogtepunt.
Pas in de 66e minuut was het Ferry die een helaas te slap schot losliet. Tien minuten later leek hij nu toch echt de score te gaan openen, maar ook nu strandde zijn poging. 
De F-defensie moest ondertussen alert blijven. Zo wist Zwaaf Alex Wagenaar zich door de verdediging te slalommen en kon pas op het laatste moment worden afgestopt. 
Vriend en vijand waren het erover eens dat de 0-0 een terechte tussenstand was. Het was typisch zo’n partij waarin de eerst scorende ploeg de winst zou kunnen gaan opstrijken.
Uit een van de spaarzame uitvallen der Grootebroekers kwam dat voor Zouaven verlossende doelpunt (1-0) en een paar minuten later werd de wedstrijd in het bekende slot geschoten (2-0).
De resterende tijd was voor Fortuna W tekort om nog iets aan de dreigende schade te kunnen doen.
Het eindsignaal van de nadrukkelijk aanwezige arbiter Verduijn zorgde aan Zouavenzijde voor veel jubel, aan Fortuna W kant louter zure gezichten. De omroeper van dienst draaide volkomen logisch een nummer met als titel ‘ Ik krijg die lach niet meer van mijn gezicht’ maar dat was erg pijnlijk voor de Fortuna fans.
Foto: Atilla Bilgin