FC Zaandam de baas in Alkmaar

Alkmaar- Zaterdagmiddag ontmoette FC Zaandam een tegenstander uit Alkmaar zonder echt veel geheimen. De wedstrijden bij Jong Holland zijn zelden saai te noemen. Twee teams die durven te voetballen. Maar in dit nieuwe seizoen hapert de motor vooral bij de Alkmaarders. Nog steeds nul punten maar dat zegt absoluut niets in de 2e klasse A. Het niveauverschil is namelijk niet zo groot. De Zaandammers kunnen ook niet echt blij zijn met de 2 punten. Vooral vorige week kregen de mannen een lesje in effectief om springen met de kansen. Daar waar FC Zaandam steeds maar weer verzuimde op voorsprong te komen wisten de Amsterdammers optimaal gebruik te maken van de kansen.
Het vooral koude complex van Jong Holland warmde al in de 2e minuut op voor de mannen van Iwan Axwijk. Een prachtige aanval via Serdar Öztürk kwam voor de voeten van Mounir Raji die verwoestend kon uithalen en veel snelheid meekreeg op het natte kunstgras veld. Een wonderschone treffer van Mounir Raji bracht de bezoekers op 0-1.
De openingsfase van deze wedstrijd was zeer levendig en leuk om naar de kijken. De thuisclub vooral gevaarlijk via de nummer 10 en uit corners. Zo bracht keeper Jory Witlam in de 6e minuut uit een corner redding door met 1 vuist de bal weg te stompen voordat een spits van Jong Holland gevaarlijk dacht te gaan worden.
Jong Holland nam na de vroege achterstand het spel over en waren nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker.
In de 11e minuut voorkwam Jody Witlam een zeker doelpunt van Jong Holland door de bal met een uiterste krachtinspanning de bal uit de hoek te ranselen. Echter zijn verdedigers lieten hem in de rebound in de steek. De bal werd weer de doelmond in gebracht en al dan niet een overtreding in de 16 werd er gemaakt door de FC Zaandam verdediging. De scheidsrechter stond er met zijn neus op en wees resoluut naar de stip. De nummer tien van Jong Holland wist hier wel raad mee en bracht de stand op 1-1.
Jong Holland had daarna het beste van het spel maar echt gevaarlijk werden zij niet.
De wedstrijd leek naar de ruststand van 1-1 uit te gaan monden maar krachtpatser Serdar Öztürk dacht hier anders over. Nu was Mounir Raji de aangever en Serdar de schutter. Zijn schot uit de draai was zo strak en beheerst ingeschoten dat de keeper van Jong Holland kansloos was.
Nog net voor de rust was het Luciano Dompig die met een prachtige actie er bijna 1-3 van kon maken maar de keeper kon redding brengen.
Na de rust waren de Alkmaarders geen schim meer van de ploeg van de 1e helft. Overal waren de Zaandammers de baas. Natuurlijk lekker voetballen met spelers met zoveel betaald voetbal ervaring als Serdar, Luciano en Adnan. De ene bal aanname was nog mooier dan de andere. Jong Holland moest het wel over een andere boeg gooien en Adnan Barakat werd hiervan het slachtoffer met een gemene overtreding op hem die met geel bestraft werd.
De kans op de 1-3 kwam er in de 52e minuut nadat net buiten de 16 Luciano even onder het kunstgras werd gestopt. De vrije trap van Adnan verdween een metertje over het doel.
Met twee man in je rug dacht Franklin Kesser er wel heel makkelijk uit te komen maar dat liep bijna slecht af voor FC Zaandam maar Franklin kon zijn eigen fout nog corrigeren.
Zakaria Bounhalli werd gewisseld voor Zino Hartgers. Nog in de zelfde minuut een prima aanval van FC Zaandam en het was Serdar die de bal iets te hoog over de keeper liftte.
Jong Holland vooral met dode spelhervattingen gevaarlijk maar de verdediging van FC Zaandam met een uitstekend keepende Jory Witlam hielden makkelijk stand.
Na een goed invalbeurt van Zino Hartgers was het ook Zino die aan de basis stond van de verdiende 1-3. Zino kon met een overtreding afgestopt worden door de verdediging van Jong Holland. Nu ging Luciano achter de bal staan. Met een precisie plaatse hij de bal op de inkomende Serdar die zijn hoofd er alleen maar tegenaan hoefde te zetten. Met een prachtige goal besliste Serdar de wedstrijd
Lucas Wijkstra werd nog gewisseld voor Izaak Scheeper De wedstrijd was definitief beslist en Jong Holland kon de kracht niet meer vinden om het FC Zaandam lastig te maken.
De eerste driepunter voor FC Zaandam en wel een hele belangrijke overwinning.
Opstelling:
Jory Witlam. Franklin Kesser. Adnan Barakat, Michael Nguyen, Gijs Gastkemper Mounir Raji.Hatim el Abbassi Luciano Dompig, Lucas Wijkstra.85e minuut Izaak Scheeper, Serdar Öztürk. Zakaria Bounhalli 65e minuut Zino Hartgers.
Wissels: Elias Clement, Shercinio Ware, Zino Hartgers, Izaak Scheeper

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl