OFC nestelt zich in de subtop

OFC heeft zondagmiddag opnieuw een zege geboekt. In een moeizaam duel werden in de slotfase de 3 punten veiliggesteld: 2-1. Daardoor hebben de Oostzaners aansluiting met de top gevonden, ze staan nu vierde en hebben nog een duel tegoed ten opzichte van de nummers 1 en 2.
In de eerste helft had OFC het lastig met het spel van Hoogland. De promovendus speelde het spel fysiek en hoewel Tjeertes en Blank hun ploeg hadden gewaarschuwd om daar niet in mee te gaan, maar dat gebeurde toch. Daardoor stond er halverwege de wedstrijd nog een 0-0 stand op het scorebord. Maar OFC kwam goed uit de kleedkamer en kreeg direct een aantal mogelijkheden. Dat leverde ook al vrij snel de 1-0 op. Een schot vanuit de tweede lijn van Bilal El Amrani was raak: 1-0. Na de 1-0 verviel OFC echter in dezelfde fouten als in de eerste helft en zakte de ploeg weer wat in. Dat zorgde ervoor dat Hoogland op 1-1 kon komen, dankzij een goal van Oskar van Logtesteijn, ongeveer halverwege de tweede helft.
Met Mike Brantjes in de punt had OFC een plan B achter de hand, dat de afgelopen weken goed bleek te werken. Ook tegen Hoogland werd dit plan ingezet om beter om te kunnen gaan met de duelkracht die Hoogland achterin kon brengen. Vooral in de lucht waren de bezoekers sterk. Een paar minuten voor tijd wist OFC het duel toch naar zich toe te trekken, toen Tim Freriks de 2-1 liet aantekenen. Met zijn snelheid wist hij te profiteren van de ruimte die hij kreeg en het goed af te maken. Uit een aantal spelhervattingen van Hoogland werd het in de laatste minuten nog een paar keer spannend, maar de 3 punten bleven in Oostzaan.
Tjeertes was na afloop blij met de 3 punten, maar ziet nog veel ruimte voor verbetering: “De 3 punten waren eigenlijk het enige mooie. We creëren genoeg, maar krijgen nog niet echt grip op wedstrijden. Het veldspel moet echt beter, maar we hebben in ieder geval weer aansluiting met de top.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl