Knap punt Jong AZ bij Go Ahead Eagles

Deventer-Jong AZ heeft vanavond een knap en terecht punt gepakt op bezoek bij Go Ahead Eagles. De Alkmaarders kregen in Deventer de meeste kansen in de eerste helft maar het was Veldmate die scoorde. Na de pauze bezorgde Sedlacek zijn ploeg een verdiend punt.
De ploeg van Koen Stam en Michel Vonk was in de eerste helft de betere partij en kreeg ook de eerste kans. Thijs Oosting kwam oog in oog met oud-AZ’er Verhulst echter niet tot scoren. Nadat Berden de eerste kans voor de thuisploeg om zeep hielp was het aanvoerder Veldmate die zijn ploeg aan de leiding bracht. Nog voor rust kreeg Jong AZ de mogelijkheid om de schade te herstellen maar wederom Oosting miste in kansrijke positie, terwijl Druijf zijn inzet knap gekeerd zag worden door Verhulst.
In de tweede helft was de wedstrijd lang in evenwicht zonder grote kansen voor beide ploegen. Even leek Ngombo gevaarlijk te worden namens Go Ahead, maar dat gevaar werd in de kiem gesmoord door Bergsma. Tien minuten voor tijd kwam Jong AZ dan toch verdiend naast de gastheren. Invaller Richard Sedlacek was de gevierde man.
Karakteristieken
Doelpunten: 22’ Veldmate 1-0, 80’ Sedlacek 1-1
Gele kaarten: Kunst, De Boer (Jong AZ) Mertens, Ngombo (Go Ahead Eagles)
Opstelling Jong AZ: De Boer; Church (72’ Sedlacek), Bergsma, Bakker, Gullit; Oosting, Reijnders, Goudmijn; Aboukhlal (63’ Correia) Druijf (c) (63’ Kunst) Taabouni
Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Mertens, Beukema, Veldmate (c), Brito; Corboz (68’ Bannink), Van der Venne, Lieftink; Navratil (87’ Edqvist), Ngombo, Berden

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl