Jong AZ en FC Den Boch delen de punten

Zaanstad- Jong AZ is er maandagavond niet in geslaagd de drie punten in eigen huis te houden. Op het sportcomplex aan de Kalverhoek speelden de Alkmaarders met 2-2 gelijk tegen FC Den Bosch. Ferdy Druijf had vlak voor tijd de winnende op zijn schoen maar miste een zwak ingeschoten strafschop. Eerder was de aanvaller wel trefzeker. De andere treffer van Jong AZ werd gemaakt door Thijs Oosting. Dkidak en Rodrigues scoorden namens de bezoekers. 
In de eerste helft viel er aanvankelijk weinig te beleven. De ploegen schoven elkaar de bal toe en hadden moeite om de vrije ruimtes te vinden. Bij Jong AZ was dat met name het gevolg van een offday van de twee spelbepalers Reijnders en Goudmijn. De beide talenten speelden niet hun beste wedstrijd en verspeelden onnodig veel ballen. Omdat ook Druijf totaal niet in de wedstrijd zat waren de Alkmaarse kansen schaars. De bezoekers kregen aanvankelijk ook niet veel kansen maar kwamen halverwege de eerste helft wel op voorsprong. De goal van Dkidak was een fraaie. De vleugelverdediger schoot vanaf dertig meter een afgeslagen bal kiezelhard achter De Boer.
Oosting
FC Den Bosch bleef in het vervolg van de eerste helft de betere partij en het leek wachten op een grotere voorsprong van de ploeg van Van der Ven. Het zou echter toch de thuisploeg zijn die langszij wist te komen. Joerie Church werd aan de rechterkant knap diepgestuurd door Kenzo Goudmijn en legde de bal panklaar op het hoofd van Thijs Oosting. De middenvelder kopte de bal vervolgens tegendraads in en liet doelman Van der Steen kansloos.
De Boer
In de tweede helft was er veel meer spectakel dan in de eerste helft en regende het kansen in de eerste tien minuten. Nadat Reijnders een grote kans had gemist namens de thuisploeg kreeg FC Den Bosch een penalty cadeau van scheidsrechter Van der Eijk. De matig leidende arbiter legde de bal op de stip nadat Rody de Boer zuiver de bal speelde, maar daar dacht Van der Eijk anders over. De Boer zou echter wraak nemen door de strafschap van Verbeek knap te keren.
Druijf
Enkele minuten na de strafschop kreeg Druijf op aangeven van Aboukhlal een aardige kans, maar zag Van der Steen redding brengen. Het zou echter uitstel van executie zijn voor de bezoekers want niet lang daarna zette Oosting Druijf vrije voor de keeper, waarna de aanvoerder ditmaal wel trefzeker was. De wedstrijd ging vervolgens op en neer met kansen voor beide ploegen. Tien minuten voor tijd kwam FC Den Bosch dan toch op gelijke hoogte. Wouters legde de bal klaar voor Rodrigues, waarna de invaller de bal kalm in de hoek schoof.
Strafschop
Ondanks de tegenvaller bleef Jong AZ zoeken naar de winnende treffer. Vijf minuten voor tijd leek die er toch te komen. Aboukhlal werd gevloerd in de zestien, waarna de scheidsrechter makkelijk een strafschop toekende. Druijf plaatste zichzelf achter de bal maar schoot de penalty zeer matig in en stelde Van der Steen in staat om redding te brengen. Het zou uiteindelijk een dure misser blijken want de Alkmaarders waren in het restant van de wedstrijd niet meer in staat om de 3-2 alsnog te forceren.
Karakteristieken
Doelpunten: 22′ Dkidak 0-1, 44′ Oosting 1-1, 57′ Druijf 2-1, 79′ Rodrigues 2-2
Gele kaarten: De Boer, Druijf (Jong AZ) Brouwers (FC Den Bosch)
Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Bergsma, Gullit, Bakker; Reijnders, Taabouni, Goudmijn; Aboukhlal, Druijf, Oosting
FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Vaisanen, Velkov, Dkidak; Brouwers (80′ Abdullahi), Van Moorsel, Felida; Verbeek, Miedema (46′ Rodrigues) Laukart (68′ Trotman) bron: azfanpage.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl