zvv Zaanlandia koploper na winst op SDZ

Zaandam- Geen terechte winnaar, maar wel een verrassende winnaar: eerste klasser zvv Zaanlandia heeft het veel sterkere SDZ zondag getrakteerd op een pijnlijke nederlaag. De zwartjes staan inmiddels bovenaan met twee overwinningen op rij. Vorige week werd er in en tegen sv Hoofddorp ook al gewonnen. En dit terwijl niemand de ploeg uit Zaandam dit seizoen nog eens op de eerste plek had verwacht. Voorafgaand aan de wedstrijd werden twee clubmannen gehuldigd; Bruce de Graaf en keeper Terry Bosma. Bij SDZ werd erg veel gemopperd, zeker toen de voorhoede spelers de kansen afmaakten. De Amsterdammers hadden het meeste balbezit en zetten volop druk waarop de Zaanlandianen geen antwoord hadden. Maar echte kansen kreeg SDZ niet. Wel kwamen de bezoekers op voorsprong na een verkeerd gemaakte keuze van Terry Bosma. Even later maakte Bosma zijn fout goed door oplettend op te treden bij een grote kans op een doelpunt. De keeper wist knap te parreren en hield zijn ploeg op de been. Reino Kok kon tegen alle voetbalwetten in de gelijkmaker noteren. SDZ was na de gelijkmaker wat van slag waarna Zaanlandia toch wat halve kansen kon noteren. Jeremy Kho kreeg speelde zichzelf ietwat later vrij buiten het strafschopgebied en kon met een droge knal laag in de hoek zijn ploeg op voorsprong zetten. Bij 2-1 bleef het en zo konden aanvoerder en clubman Terry Bosma en middenvelder Bruce de Graaf na afloop met een brede glimlach hun tweehonderdste wedstrijd met een succesje in de boeken noteren.
Opstelling zvv Zaanlandia; Bosma, Savastano, Meijer, Rijser ( 46. De la Porte) Magouz, Hoquee (63.Dogan) , D.Kho, De Graaf, J.Kho, Kok, Kuiper (86.Dragenstein).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl