OFC sluit drukke week af met punt tegen Oss`20

Oss- Derdedivisionist OFC heeft een belangrijke week afgesloten met een gelijkspel bij OSS ’20. In Oss eindigde het competitieduel in 2-2.
Afgelopen woensdag bereikte OFC na penalty’s de volgende ronde van de KNVB-beker.
De Oostzaners begonnen goed aan de wedstrijd en kregen al na 2 minuten een grote kans. Een goede voorzet van Jermano Lo Fo Sang kwam Tim Freriks terecht, die de bal niet in het doel kreeg. OFC had het betere van het spel en kwam eigenlijk vanuit het niets op een 1-0 achterstand. Voor het eerst werd OSS ’20 gevaarlijk en toen de linksbuiten een kans zag om uit te halen, was het meteen raak. Maar de score was al heel snel weer in evenwicht. Daan Boerlage kreeg de bal goed mee in het strafschopgebied van Bilal El Amrani en maakte het goed af. Vanaf dat moment ging het spel redelijk gelijk op. Toch was OFC gewaarschuwd, want OSS ’20 testte Atam Koroglu na een corner. De doelman redde knap op de lijn, maar moest even later uit een nieuwe corner toch incasseren.
Een domper voor OFC, dat niet het gevoel had onder te doen voor de koploper. Voor de tweede helft was de intentie dan ook om minimaal hetzelfde spel op de mat te brengen en er qua arbeid nog een tandje bij te doen. Ondanks die intenties was OSS ’20 in de tweede helft de betere partij en kwam OFC twee keer goed weg. Pas een kwartier voor tijd, toen Mike Brantjes voor OFC in het veld kwam, ging het weer lopen. OSS ’20 had het lastig met de dieptepasses van OFC en Mike Brantjes liet zien hoe sterk hij is in de lucht. Daardoor kon OFC aanvallend weer wat meer brengen. Ook een andere invaller bewees zijn waarde. Het was Niels Butter, ingevallen voor Amarzagouio, die er 10 minuten voor tijd uit een corner 2-2 van maakte. In de slotfase ging het spel op en neer en was Edip Biberoglu van afstand nog dicht bij de winnende goal. Ook OSS ’20 kreeg een grote kans om de 3 punten binnen te slepen. In blessuretijd had Koroglu nog een knappe redding in huis, waarmee hij een punt pakte voor zijn ploeg.
“Bert Blank en ik kunnen absoluut leven met dit punt na een zware week. OSS ’20 is gewoon een uitstekende ploeg, die beschikt over veel aanvallende kwaliteiten”, aldus Barry Tjeertes. Dat blijkt ook wel, want de Ossenaren hebben na 6 duels al 19 goals gescoord. Veruit het meeste van alle teams. OSS ’20 staat nu op een derde plek, OFC staat zevende, maar heeft nog een duel tegoed. bron hav
Archieffoto: Peter Seijmour

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl