FC Zaandam laat punten liggen

Zaterdagmiddag speelde FC Zaandavm de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de 2e klasse A. Voor de mannen van trainer Iwan Axwijk was het zaak om de drie punten te pakken. Na de wedstrijd van vorige week waarin een punt werd gepakt in een bloedeloze 0-0 wedstrijd in Amsterdam tegen DVVA. Tegenstander ASV Arsenal draaide vorig jaar een geweldig seizoen waarin de nacompetitie werd behaald. Met veel nieuwe versterkingen erbij kan de ploeg misschien wederom de verrassing van de zware 2e klasse gaan worden. Vorige week startte de Amsterdammers in ieder geval met een prima overwinning op Sv Marken. De spelers van FC Zaandam waren vooraf dus gewaarschuwd.
Al in de 1e minuut na een slordigheid in de achterhoede van FC Zaandam waar de bezoekers slecht van profiteerden. Nog geen minuut later zag spelverdeler Luciano Dompig de keeper van ASV Arsenal veel te ver voor zijn doel staan, met een uiterste redding voorkwam hij de 1-0 voorsprong. Keer op keer bleef de rechterspits van ASV Arsenal gevaarlijk waar Zaandam speler Brian Klein Reesink het heel moeilijk mee had. Nu verdween de bal een metertje naast keeper Jory Witlam.
Ook FC Zaandam bleef in deze levendige wedstrijd loeren op de kansen. Na een goede aanval via de rechterkant kon Lucas Wijkstra vrij opkomen. Echter zijn voorzet op de inkomende Zino Hargers en Serdar Öztürk was iets te hard waardoor de kans verkeken was. Nog geen minuut later was het wederom Serdar Ozturk die kansrijk voor de keeper op dook. Ook nu was het de keeper die als winnaar uit de bus kwam en kon parreren.
Het spel ging op en neer ook nu was het Serdar die op de keeper af kon gaan, Ozturk werd iets naar buiten gedreven maar zag toch zag uithaal op de paal belanden. De wedstrijd was in evenwicht en het creatieve middenveld van FC Zaandam bleven de spitsen van goede voorzetten bedienen. Zo ook Mounir Raji in de 25e minuut Zino mooi bediende, zijn voorzet kwam in de kluts op de knie van Serdar Ozturk waardoor het bijna 1-0 werd. De keeper wist deze doelpoging te voorkomen.
De 35e minuut was het moment van Zino Hartgers die zijn geweldige solo gestuit zag worden in het 16 meter gebied van ASV Arsenal. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Voor Serdar Öztürk een koud kunstje om de 1-0 op het scorebord te zetten. Korst voor de rust een enorme kans voor ASV Arsenal wederom via de plaaggeest van Brian Klein Reesink de nummer 10. Echter kwam deze speler niet goed uit met zijn poging om de bal in het doel te schieten waardoor Jory Witlam de bal makkelijk kon oppakken.
De blessuretijd van de 1e helft was bijna gespeeld. Een lange bal van achteruit en een die duidelijk voor iedereen buitenspel was. De spits liep zeker 2 meter buitenspel en nam daarna weer deel aan het spel en schoot de 1-1 binnen! Geen vlagsignaal dus zuur voor FC Zaandam dat de ruststand 1-1 was.
FC Zaandam leek toch wel aangeslagen uit de kleedkamer te komen want in de 46e minuut lag de 1-2 er al in. Nu wel een goed vlagsignaal en de goal werd terecht afgekeurd. Het bleek uitstel van executie te zijn want de volgende aanval werd gestopt in het 16 meter gebied van FC Zaandam. Penalty voor ASV Arsenal. Maar keeper Jory Witlam had hier zo geen zin en lag in de juiste hoek om de penalty te stoppen.
Het beter gestarte ASV Arsenal kwamen in de 55e minuut dan ook verdiend op 1-2 nadat de buitenspelval niet goed open klapte. Lucas Wijkstra werd gewisseld voor Zaki Bounhalli. Spits Serdar Ozturk had vandaag zijn vizier niet op scherp staan nadat hij weer voor de keeper op kon duiken was zijn schot iets te gehaast. Brian Klein Reesink werd vervangen door Stefano Seedorf. Door deze wissel namen de mannen van Iwan Axwijk het middenveld in handen. Het bleek een goede keuze van trainer Iwan Axwijk.
In de 67e minuut werd Zino Hartgers alleen op de keeper afgestuurd. Ook nu wisten de Zaandammers deze 100% kans niet af te ronden. Wederom een enorme kans voor FC Zaandam, Luciano Dompigs voorzet op Stefano Seedorf was prima, de inzet van Seedorf werd ook nu weer gekeerd. Het centrale duo Franklin en Bart van FC Zaandam hadden niets meer te duchten van de spitsen en schoven ook steeds meer door. Loon naar werken en vooral het aanvallend wisselen kreeg zijn beloning in de 67e minuut. Een prima aanval via Stefano Seedorf en de afwerking van Hatim el Abassi was schitterend. De 2-2 gelijkmaker en deze was meer dan dik verdiend!
FC Zaandam heerste en het wachten was op de welverdiende voorsprong. Die leek er te komen in de 80e minuut, weer was het Serdar Ozturk maar zijn schot verdween naast het doel in plaats van in het doel! FC Zaandam kreeg kansen genoeg maar wist ze niet te verzilveren!
In de laatste minuten van de wedstrijd bleven de spelers van FC Zaandam jagen op de overwinning. Zaki Bounhalli maakte het zijn tegenstander keer op keer lastig maar de doelpogingen van Hatim el Abassi gingen ver naast of over het doel! Zino Hartgers werd na een sprintduel in de 90e minuut met de aanvoerder van ASV Arsenal op weg naar het doel neergehaald. Doorgebroken speler had rood moeten zijn maar de kreeg slechts geel! Maar omdat hij al geel op zak had werd de aanvoerder alsnog van het veld gestuurd. In de slotminuut werd het via Mounir Raji bijna nog 3-2 maar de keeper bracht redding.
FC Zaandam in delen van de wedstrijd goed spelend maar had ook wat mindere fases. Het spel binnen de lijnen moet echt nog groeien maar wat de toeschouwers vandaag hebben kunnen zien is dat er veel voetbal in de ploeg zit.
Vervelend voor FC Zaandam was de blessure voor Danny Boelhouder, de rechtsachter heeft net als zijn maatje Lars van Vliet een enkelkwetsuur opgelopen en is er voorlopig ook niet meer bij. Volgende week gaat FC Zaandam op bezoek bij OSV. Die ploeg boekte zaterdag een overwinning en zal verslagen moeten worden wil FC Zaandam kunnen zeggen dat het goed is gestart.
35e minuut 1-0 Serdar Öztürk
45e minuut 1-1 ASV Arsenal
55e minuut 1-2 ASV Arsenal
67e minuut 2-2 Hatim El Abbassi
Opstelling:
Jory Witlam. Elias Clement. Franklin Kesser. Bart van der Woude .Brian Klein Reesink. (63e Stefano Seedorf) Mounir Raji. Luciano Dompig. Zino Hartgers. Serdar Öztürk. Hatim el Abbassi. Lucas Wijkstra. (60e Zaki Bounhalli.)
Foto: Carolien Kramer
Van onze verslaggever Hennie van den Berg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl