Doelpuntloos gelijkspel FC Zaandam

Amsterdam-Eindelijk kon de competitie ook voor FC Zaandam beginnen. De bekerwedstrijden waren een goede graadmeter voor de mannen van hoofdtrainer Iwan Axwijk.
Binnen de vaste a-kern waren er wel wat teleurstellingen in het FC Zaandam kamp m.b.t. het uitvallen met een enkelbreuk vorige week van Lars van Vliet. Ook Luciano Dompig is nog niet hersteld van zijn blessure en Adnan Barakat nog niet vrijgegeven door de KNVB. DVVA kende een uitstekende voorbereiding en was afgelopen zaterdag toch wel favoriet om de punten binnen te halen.
Het balbezit was in de eerste fase van de wedstrijd duidelijk in het voordeel van DVVA. In de 5e minuut werd het vlagsignaal van Mark Gastkemper, FC Zaandam, genegeerd door de scheidsechter,Jory Witlam moest al handelend optreden. Na 15 minuten gespeeld te hebben kropen de Zaandammers wat uit hun schulp. Mounir Raji bediende Lucas Wijkstra op maat en die kon alleen op de keeper van DVVA afstevenen. Het lobje van Lucas Wijkstra was slim maar kon net gered worden door de keeper. In de 20e minuut werd Hatim el Abbassi hard ten val gebracht wat de speler van DVVA al vroeg in de wedstrijd op een gele kaart kwam te staan. Stefano Seedorf zijn voorzet werd in de 25e minuut prima ingekopt door Serdar Öztürk maar de keeper van DVVA bracht ook nu redding. Een minuut later moest Jory Witlam aan de andere kant redding brengen. De ruststand werd bereikt met een 0-0 stand.
Het was in de tweede helft wederom DVVA dat meer aanvallende bedoelingen had dan FC Zaandam. In de 60e minuut had het 1-0 moeten staan ware het niet dat Jory Witlam daar geen genoegen mee nam en de bal, na een prima uitgespeelde aanval,geweldig uit zijn doel ranselde. 
Iwan Axwijk wisselde een minuut later Elias Clement voor Danny Boelhouder. Kort daarop vond ook de 2e wissel plaats, Lucas Wijkstra werd gewisseld voor Jesse Kramer. De spits die vorig seizoen in de laatste wedstrijden ongrijpbaar was voor de verdedigers moest het vandaag ook laten zien. 
Er waren kleine kansjes voor zowel DVVA als voor FC Zaandam te noteren maar de stand bleef in evenwicht. In de 75e minuut hadden zowel DVVA als FC Zaandam de wissels gebruikt. Debutant aan FC Zaandam kant Michael Nugyen kwam in het veld voor Zino Hartgens. DVVA probeerde het nog wel en werd steeds gevaarlijk via de goed invaller aan de rechterkant maar de bal ging er niet in of de spelers van DVVA liepen elkaar in de weg! De 0-0 eindstand was vooral voor FC Zaandam het hoogst haalbare. DVVA echter verzuimde vandaag om de 3 punten in Amsterdam te houden. Volgende week spelen de Zaandammers de thuiswedstrijd tegen ASV Arsenal.
Opstelling: Jory Witlam. Elias Clement. Franklin Kesser. Bart van der Woude.Brian Klein Reesink. Mounir Raji. Zino Hartgers. 75e minuut Michael Nguyen. 61e minuut Danny Boelhouder. Stefano Seedorf. Serdar Öztürk. Hatim el Abbassi 79e minuut Lucas Wijkstra. 65e minuut Jesse Kramer.
Van onze verslaggever: Hennie van den Berg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl