Fortuna-W prima uit startblokken

De verwachtingen waren terecht hoog gespannen. Twee mogelijke titelkandidaten betreden het veld. Tevens is het een soort van Turkyemspor reünie. De trainers Coto en Ilguy speelden jaren met elkaar bij die roemruchte club. De opening was voor Fortuna W. Sander van der Poll was er rap bij om de 1-0 binnen te schieten. Tien minuten later herhaalde hij dat en leek de 2-0 een geruststellende tussenstand. 
AGB wist echter het initiatief over te nemen en ontwikkelde een offensief waaruit de 2-1 werd gescoord.
Het spel bleef op een neer golven en maakt de wedstrijd het aanzien meer dan waard. Nog net voor de thee is het Emre Bilgin die pijlsnel door de A-defensie gaat en die 3-1 inschiet.
Meteen uit de kleedkamer is het Fortuna dat via Emre Bilgin de 4-1 scoort. AGB geeft echter niet op en het is Arsenio Dihalu die vanaf 11 meter de 4-2 scoort. Binnen de minuut is het al weer 5-2 via Sander van der Pol en even later is het zelfs 6-2 na een eigen inzet van AGB.
De nr 17 van de gasten, Hurrsut Meric, laat met regelmaat zien een geweldige speler te zijn. Hij maakt het menig Fortunees W ernstig lastig, maar echt rendement levert het gelukkig niet op.
Er ontdaan diverse kansen op meer goals, maar Milan Klopper is als uitblinker de juiste man om de 7-2 te scoren waarmee deze wedstrijd ook eindigt.
Een partij die net zo makkelijk in 10-9 had kunnen eindigen,vandaar dat het talrijke publiek zondagmiddag de winnaar was. Woensdagavond mag Fortuna-Wormerveer het in Heemskerk voor de beker opnemen tegen ADO’20.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl