Interactieve tweede editie Zaans sportcongres

Zaanstad – Woensdag 16 oktober vindt voor de tweede maal het Zaans Sportcongres plaats in Topsportcentrum De Koog. Sportbedrijf Zaanstad organiseert dit congres voor Zaans sportverenigingen vanuit het team verenigingsondersteuning. Het besturen van een sportvereniging is een gecompliceerde opgave, naast het leveren van sportieve prestaties, zijn betrokkenheid, financiële zaken, gezondheid en gedrag belangrijke aandachtspunten. Deze onderwerpen komen tijdens het congres aan bod in workshops van (sport)professionals.
De avond start met een Zaanse sportquiz, vervolgens geeft Ivonne van Tuijl (algemeen directeur Sportbedrijf Zaanstad) inzicht in de recente ontwikkelingen en de groeiambities van het sportbedrijf. Wethouder Sport Gerard Slegers komt aan woord over de Zaanse sportvisie. Aansluitend vertelt paralympisch tennisser Jiske Griffioen over haar carrière en het belang van haar werkzaamheden als ambassadeur voor Fonds Gehandicaptensport. Na dit plenaire programmaonderdeel volgen twee workshoprondes die in het teken staan van ervaringen opdoen zoals: proeven, voelen, uitvoeren, inzicht verkrijgen en leren. Thema’s als talentontwikkeling, gezonde kantine, financieel inzicht, communicatie, aangepast sporten, ouderensport en veilig sportklimaat worden tijdens de workshops belicht.
Aanwezigen kunnen zelf ervaren hoe het is om in een rolstoel te bewegen en te sporten tijdens de Experience on Wheels door John van der Meer van Fonds Gehandicaptensport. GGD Zaanstreek-Waterland en judodocent Ron van Raaphorst verzorgen een workshop over het omgaan met pesten en ongewenste intimiteiten, in het kader van de campagne Veilig Sportklimaat Zaanstad. Winst halen met gezonde hapjes in de sportkantine? Oud-topvolleybalster Debby Stam laat deelnemers de mogelijkheden zien en proeven. Het volledige congresprogramma bestaat uit 7 workshops, waarvan er 2 bijgewoond kunnen worden.
Het complete programma en de registratiemogelijkheid voor verenigingsvertegenwoordigers of sportrelaties zijn te lezen op www.sportbedrijfzaanstad.nl/zaans-sportcongres-2019/
Partners van het Zaans Sportcongres zijn: Topsport Zaanstreek, TEAM:FIT, Gemeente Zaanstad, Yvonne van Gennip Talent Fonds, Fonds Gehandicaptensport en GGD Zaanstreek-Waterland.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl