Sporting Krommenie prima uit de startblokken tegen Saenden

Krommenie- De ouverture van het nieuwe voetbalseizoen begon in de derde klasse met een echte derby tussen twee ploegen die ook in de beker prima presteerden; Sporting Krommenie en rkvv Saenden. De net gepromoveerde ploegen Sporting Krommenie en rkvv Saenden troffen elkaar en direct en hadden geleerd van de pijnlijke thuisnederlaag van vorig seizoen; de Krommenieërs waren thuis net iets gelukkiger en wonnen met 2-0.
De overwinning zorgde voor opluchting bij Krommenie-trainer Jordy van Beek. De ploeg heeft het altijd lastig tegen rkvv Saenden en dan is het een ware opsteker als je in een hogere klasse meteen de eerste wedstrijd wint. De ploeg zal hierdoor met een lekker gevoel volgende week tegen vv Bergen, dat zondag van sc Hercules-Zaandam won, aantreden.
Beide ploegen hadden moeite om tot echt grote kansen te komen. Pas in de absolute slotfase werd de wedstrijd beslist door de 2-0 van Krommenie-buitenspeler Roel Meijns. De rappe aanvaller werd na een balverovering de diepte in gestuurd, kapte zijn verdediger uit en had vervolgens alle tijd om een hoek uit te kiezen. Direct na deze treffer floot de scheidsrechter af. De Krommenieërs moesten vechtvoetbal spelen om het achterin dicht te houden tegen de lepe aanvallers van rkvv Saenden. De Wormerveerders speelde echter alles of niets waardoor er voorin veel ruimte vrij kwam voor Sporting.
De vreugde aan de zijde van Krommenie was groot, het zonnetje scheen en de lucht bleek blauw voor Sporting Krommenie. De teleurstelling bij rkvv Saenden was groot na de eerste officiële nederlaag van het seizoen.rkvv Saenden-trainer René Reijinga vond het een collectief falen en zal zich deze week moeten herpakken.
Vervelende bijkomstigheid was echter wel de blessure voor aanvoerder Jordy Araujo Poyato die in de extra tijd uit viel na een kopduel. De middenvelder kwam hierbij ongelukkig terecht en schreeuwde het uit van de pijn, De middenvelder en tevens captain werd van het veld gedragen. Door deze blessure lag het spel stil en kwamen er wat blessuretijd minuten bij. Minuten die rkvv Saenden met tien man moest spelen. Hoofdtrainer Rene Reijinga had namelijk al drie keer gewisseld. Hiervan wist de thuisploeg te profiteren en wist het de 2-0 nog te fabriceren. De Wormerveerders zullen zich volgende week in het thuisduel met FC Purmerend moeten revancheren.
Sporting Krommenie: Mooij, De Graaf, Gielen, Bout, Hakvoort, Mirck, Opdam (60. Pirovano), Meijns, De Vries, Unlu (89. Groot), De Wit (74. Schoonheijt).
Saenden: David Araujo Poyato, Y. Manuputty, M. Schavemaker, Jelle Meijns, Louhatapessy (46. Honig), De Wit, Jordy Araujo Poyato, Goudriaan (65. Bartelink), Wijndal, Gedik (46. Lex Meijns), Bonnema.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl